woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Zuid-Afrikaans-Nederlands kenniscentrum voor landbouw- en tuinbouw in West-Kaap

Zuid-Afrikaans-Nederlands kenniscentrum voor landbouw- en tuinbouw in West-Kaap

Een Zuid-Afrikaans - Nederlands samenwerkingsverband van Stellenbosch University, Greener Solutions, Ridder Group, Ludvig Svensson, RijkZwaan, Koppert Biological Control, Control Union en Delphy start dit jaar op Stellenbosch met de realisatie van een Kenniscentrum voor land- en tuinbouw (Hortipreneurial Centre of Excellence). Het gaat in het centrum demonstratie-, onderwijs- en trainingsactiviteiten organiseren voor boeren, jonge agri-ondernemers en studenten. Het centrum zal worden gebruikt voor demonstratie van klimaat-slimme technologieën en oplossingen, post-oogst management en (beroeps)training van de genoemde doelgroepen.

Klimaatverandering treft de Zuid-Afrikaanse landbouwproductiviteit en voedselzekerheid door de toename van extreme droogte en regenval. De Westkaap is een van de zwaarst getroffen regio’s, zozeer zelfs dat Kaapstad in 2018 de eerste grote wereldstad werd die zonder water kwam te zitten. Daarnaast is de werkloosheid opgelopen tot een recordhoogte van 39 procent. In de agrarische sector zou een groot deel van van de mensen een baan kunnen vinden.

Het samenwerkingsverband bestaat uit Stellenbosch University, Greener Solutions, Ridder Group, Ludvig Svensson, RijkZwaan, Koppert Biological Control, Control Union en Delphy. Het programma wordt gefinancierd door het geïnitieerde partnerschap en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondersteunende partners zijn de Zuid-Afrikaanse retailer Woolworth, Elsenburg Agricultural Training Institute (EATI) en de Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika.

Het programma wordt gefinancierd door het geïnitieerde partnerschap en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondersteunende partners zijn de Zuid-Afrikaanse retailer Woolworth, Elsenburg Agricultural Training Institute (EATI) en de Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika.


Redactie Floranews | 13-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS