maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

FloraHolland heeft vergunningsaanvraag voor Floriway ingediend

FloraHolland heeft vergunningsaanvraag voor Floriway ingediend

FloraHolland heeft de benodigde vergunningsaanvraag voor Floriway ingediend. Op 11 november 2020 werd Floriway aangekondigd, waarbij FloraHolland met De Winter, Wematrans en Van Zaal een joint-venture wil vormen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf aan dat hier conform de gebruikelijke procedure een vergunningsaanvraag voor nodig is, zodat een zorgvuldig oordeel kan worden gegeven over Floriway.

Het aanvragen van de vergunning betekent dat de ACM nu een aanvullend onderzoek gaat doen naar de samenwerking binnen de mogelijke joint venture. In maart van dit jaar stelde de ACM dat de fusie mogelijk de concurrentie op gebied van bloemen- en plantentransport schaadt en dat verder onderzoek nodig is. Volgens ACM moet de rechtstreekse handel buiten de veiling een serieuze concurrentie voor FloraHolland zijn om in te stemmen met de overname. Als FloraHolland al een dominante positie heeft in de handel van sierteelt, dan kan de veiling het nieuwe tranportbedrijf Floriway bevoordelen en zo de toegang van andere bloemen- en plantentranporteurs tot de markt hinderen, stelde ACM. Dit heeft negatieve gevolgen voor prijs, kwaliteit en innovatie van sierteelttransport. 

FloraHolland zegt er het volste vertrouwen in te hebben dat de beoogde vergunning voor Floriway zal worden verleend. Met Floriway willen de samenwerkende partijen de service bieden om het vervoer vanaf de tuin tot aan de achterdeur van de koper te regelen. Ook het vervoer tussen de veilinglocaties kunnen zij verzorgen. Kwekers en kopers kunnen ervoor kiezen om gebruik te blijven maken van eigen of andere vervoerders.


12-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS