woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

BGBB gaat markt creeren voor bouwmaterialen van reststromen uit landbouw, tuinbouw en natuur

BGBB gaat markt creeren voor bouwmaterialen van reststromen uit landbouw, tuinbouw en natuur

Donderdag 8 april is de ‘Buyer Group biobased bouwmaterialen’ (BGBB) gelanceerd. De BGBB gaat aan de slag om een markt te creëren voor bouwmaterialen van hoogwaardige restproducten uit de land-, tuin-, en bosbouw. De BGBB is gelanceerd door secretaris-generaal Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) tijdens de InnovatieExpo 2021.

Biobased bouwmaterialen zoals hout, reststromen uit de land-, tuin- en bosbouw (paprika- en tomatenstengels, chrysantenstengels, hennep, vlas en lisdodde), kunnen een forse bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2 emissie en stikstof in de bouw. Reststromen uit de land-, tuin- en bosbouw blijken zeer geschikt als bouwmateriaal voor gebouwen en bruggen of geluidswanden. Zo kunnen bijvoorbeeld stengels van paprika’s en tomaten gebruikt worden als isolatiemateriaal van woningen en kantoren. 

Het blijkt echter in de praktijk lastig om voldoende afnemers te vinden die met deze grondstoffen willen werken. Daarom gaat de BGBB aan de slag om inkopende partijen te ondersteunen bij hun rol als launching customer.
 
Aan de BGBB nemen partijen deel als het Rijksvastgoedbedrijf, de provincies Zuid-Holland en Zeeland, woningbouwcorporatie Talis, de gemeenten Tilburg, Heerlen en Nijmegen, maar ook private partijen als Duijvestijn Tomaten, de Fruit Tech Campus en laurierkwekerij Gova.
 
 

Redactie Floranews | 09-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS