dinsdag 19 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

De 5 vragen aan… Jan Boekestein

De 5 vragen aan… Jan Boekestein

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Jan Boekestein, geboren en getogen in Naaldwijk maar al bijna 30 jaar woonachtig in Zundert. Een dorp ten zuiden van Breda. Ik ben getrouwd en vader van twee volwassen kinderen. Vanuit mijn professionele achtergrond adviseer ik bedrijven over strategie, organisatie, leiderschap en samenwerking. Die jarenlange ervaring komt perfect samen in een onlangs opgestart initiatief. Ik ben managing partner van Reflect4Business, een nieuw adviesbureau gespecialiseerd in het ondersteunen van MKB-ondernemers bij het ontwikkelen en updaten van hun visie en strategie.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Voor mij komen in deze nieuwe functie alle ervaringen, positief en negatief, uit mijn loopbaan samen. Ik kan mijn professionele achtergrond volledig inzetten op deze plek. Het is logisch dat de visie van een bedrijf wordt beïnvloed door ontwikkelingen en trends vanuit de buitenwereld. Reflect4Business helpt bedrijven deze ontwikkelingen te signaleren en te vertalen naar hun bedrijfssituatie. Wij werken hierbij vanuit een multidisciplinaire invalshoek en maken gebruik van een aantal speciaal voor ons ontwikkelde online tools. Afgelopen maand hebben we de gratis quick scan gelanceerd waarmee we de ondernemer in 10 min. tijd een spiegel voorhouden en waarmee je direct een beeld hebt waar je staat en wat er nog te doen is voor je bedrijf (zie banner op deze website).

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Niemand kan om het nieuws rond de coronacrisis heen. Ook de ontwikkelingen in de Haagse en internationale politiek volg ik op de voet. Het zijn ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de bedrijfsvoering van veel ondernemers. Wat betekenen deze veranderingen voor hun bedrijfsvoering? Globalisering heeft voordelen maar maakt ook kwetsbaar. Dat leert ons deze crisis. Hoe kan ik als ondernemer profiteren van deze situatie? Of op z’n minst de schade beperkt houden? Een crisis als deze zou sowieso elke ondernemer moeten stimuleren om na te denken over de vraag hoe de toekomst van zijn of haar bedrijf eruitziet.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Een betere balans tussen werk en privé staat nog altijd bovenaan het lijstje. Dankzij deze crisis is er wel ruimte ontstaan om daar beter over na te denken. Meer genieten van de kleine dingen in het leven. Dagelijks even lopen met de honden op een van de landgoederen die deze streek rijk is bijvoorbeeld. Iets leuks organiseren als de kinderen een weekend over komen. Hopelijk raken we op niet al te lange termijn verlost van de coronabeperkingen en kan ik weer eens op een zonnig terras in Breda een biertje drinken of naar een concert. En natuurlijk meer tijd steken in het schrijven van eigen songs achter de piano om die vervolgens met mijn band The Boxx Orchestra op te nemen. En dan via sociale media de wereld in te slingeren.

Wat ga je dit weekend doen?

Het weekend blijkt altijd een dag te kort te zijn voor alle voornemens die ik heb. Als telg uit een tuindersfamilie zitten de groene vingers in de genen. Dus tuinonderhoud is dit weekend aan de orde. Daarnaast natuurlijk de tijd nemen om achter de piano te zitten en lekker muziek te maken. En ja; als ondernemer blijft er altijd wel werk liggen wat dan in het weekend mag worden opgepakt.

Bron: www.floranews.com
09-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS