woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Van den Berg Roses verkoopt Chinese tak via Australische beursgang

Van den Berg Roses verkoopt Chinese tak via Australische beursgang

Van den Berg Roses heeft zijn kwekerij in China verkocht. De Chinese tak van Van den Berg Roses debuteerde deze week op de Australische beurs en noteerde een opbrengst van een slordige 90,5 miljoen Australische dollar, oftewel 58 miljoen euro. 

De beursgang staat zou los staan van de coronacrisis en voortvloeien uit persoonlijke afwegingen, vertelt Nic Pannekeet in fd.nl. Het bedrijf in het Chinese Kunming is een joint venture tussen Van den Berg en Pannekeet. Nic Pannekeet vertelt hoe hij vorig jaar besloot besloot met zijn gezin terug te verhuizen naar Nederland en hier het PureTerra-waterinvesteringsfonds te starten. Met een deel van de beursopbrengst wil hij het fonds een zetje geven.

De operationele afstand tussen China en Van den Berg werd groter en Pannekeet en Van den Berg vonden het risico te groot worden om op afstand te blijven ondernemen. Ze  besloten de Chinese te tak te gaan verkopen en kozen voor een beursgang omdat de opbrengst groter is dan bij een private verkoop, vertellen ze tegen fd.nl

Het tweetal kwam uit bij de Australian Securities Exchange. Niet geheel vreemd sinds twee jaar Lynch Group minderheidsaandeelhouder was. Lynch Group is een Australisch bedrijf dat bloemen kweekt en verkoopt aan retailers en particulieren. Het is grotendeels bezit van een private-equitypartij die het bedrijf dinsdag naar de beurs bracht. Lynch werd gewaardeerd op 439,6 miljoen Australische dollar. Met een deel hiervan koopt het de resterende aandelen in de Chinese Van den Berg tak.

De vijf aandeelhouders van Van den berg China ontvangen een pakket Lynch-aandelen dat ze ten vroegste in 2022 mogen verkopen. 

Lees hier het hele artikel in fd.nl


Redactie Floranews | 08-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS