woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Signify, UFO Supplies en Evanthia schijnen nieuw licht op LED

Signify, UFO Supplies en Evanthia schijnen nieuw licht op LED

Afgelopen dinsdag, 6 april, organiseerden veredelingsbedrijf Evanthia, UFO Supplies en Signify individuele sessies met telers om in gesprek te gaan over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de LED innovaties. 

Hoe kun je de voorspelbaarheid van de groei van je gewas optimaliseren? Met welke belichting kun je écht stappen zetten om je gewaskwaliteit te verbeteren? Waarmee vind je de juiste balans tussen opbrengstverhoging en energiebesparing? Op deze en vele andere vragen kregen kwekers tijdens de Signify Horticulture Roadshow antwoord. 

De corona-proof bus met Philips groeilicht maakte dinsdag een uitgebreide stop bij Evanthia in Monster. Teeltadviseur Leo Boers nodigde kwekers uit in tijdslots om een update te krijgen op gebied van LED innovaties. Een creatieve manier in een tijd waarin we niet zomaar bij elkaar kunnen komen. “In persoonlijke, interactieve sessies hebben we  samen met kwekers gekeken naar de mogelijkheden voor meer efficiency en gewasspecifieke lichtrecepten. Voor gewassen als bijvoorbeeld Leeuwenbekken is er nog veel winst te behalen. We werken steeds meer toe naar jaarrond productie van dit van oudsher seizoensproduct. De sleutel ligt in de combinatie van de juiste genetica en teelttechniek”, aldus Boers.

Evanthia zoekt steeds nieuwe manieren om de teler in een goede marktpositie te brengen en met ketenpartners te werken aan gezamenlijk succes. De teeltspecialisten van Evanthia en applicatie-engineers van Signify en gecertificeerd Horti LED partner UFO Supplies werken met telers samen om lichtoplossingen op maat te maken, voor iedere specifieke teelt.
 


Leandra de Boef | 08-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS