zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Tomatoworld transformeert kas in fieldlab voor data gedreven telen

Tomatoworld transformeert kas in fieldlab voor data gedreven telen

Tomatoworld viert dit jaar haar 12,5 jarig bestaan. Tegelijk is het ook het jaar waarin het durft te investeren in de toekomst. In samenwerking met Hoogendoorn Growth Management, LetsGrow.com en andere Hortimasters heeft het heeft haar kas getransformeerd in een fieldlab en demo centrum voor data gedreven telen.

De kas is uitgerust met tientallen sensoren en camera's die realtime 24/7 data verzameld uit de klimaatcomputer, sensoren en camera's in de kas. Deze ruwe data vormen de basis voor slimme informatie, gepresenteerd in gebruiksvriendelijke en informatieve dashboards die de teler vertellen wat er vandaag en in de nabije toekomst in de kas gebeurt.

De continue stroom van data verzameld tijdens de teelt, genereert real-time inzichten in de kas- en plant gezondheidstoestand. Inzichten die kunnen worden gebruikt om kunstmatige intelligentie en machine learning software aan te drijven om in de loop van de tijd nog slimmer te worden.

Door het combineren van krachtige algoritmes, gegevens uit de kweekomgeving, fysica en plantfysiologie, kan het IIVO systeem de beste beslissingen nemen voor een optimale groei van de planten in de kas. 

Miranda van de Ende: "We voeren het project uit met onze partners en we zien nu al hoeveel aantrekkingskracht dit fieldlab heeft op start-ups en andere bedrijven die op dit gebied bezig zijn."

De lancering van het fieldlab is op 29 april aanstaande tijdens een livestream.


Leandra de Boef | 07-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2103 The Master Growers Team Manager vacature


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS