dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Keukenhof opent deuren voor publiek tijdens testdagen

Keukenhof opent deuren voor publiek tijdens testdagen

Keukenhof mag twee weekenden haar deuren beperkt openen voor publiek. Op 9, 10 en 11 april én 16, 17 en 18 april mogen 5000 bezoekers per dag naar binnen als onderdeel van het programma Testen voor Toegang. Dit programma van de overheid wordt gestart om Nederland geleidelijk te kunnen heropenen.

Keukenhof-directeur Bart Siemerink is blij met deze eerste stap en hoopt later dit voorjaar alsnog meer bezoekers te kunnen ontvangen. Siemerink en zijn team hebben de afgelopen weken overal gepleit voor openstelling en is blij dat nu in elk geval alvast een aantal bezoekers van de bloemenpracht kan genieten.

Bezoekers aan Keukenhof moeten maximaal 40 uur voorafgaand aan hun bezoek getest worde op een van de vastgestelde testlocaties in het land. Bezoekers kunnen online een ticket voor Keukenhof kopen met een vaste aankomsttijd. Tijdens het bezoek zijn alle reguliere coronamaatregelen van toepassing. In mei komen er mogelijk verdere versoepelingen. 

Dierenparken, avonturenparken en culturele activiteiten

Behalve Keukenhof zijn bijvoorbeeld ook Artis, Diergaarde Blijdorp, Avonturenpark Hellendoorn en Madurodam te bezoeken op testdagen. Ook zijn er verschillende monumenten te bezoeken, worden er sport- en jeugdactiviteiten en een aantal zakelijke evenementen georganiseerd. De ministeries van Volksgezondheid, Economische Zaken en Cultuur willen met de proef achterhalen of bezoekers er vertrouwen in hebben dat het veilig genoeg is en of zij het ervoor over hebben om vooraf een sneltest te ondergaan. Bekijk hier het overzicht van alle evenementen die in april met een testbewijs zijn te bezoeken. 

 


Leandra de Boef | 07-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS