zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Van der Arend Tropical Plantcenter kiest voor groeiversnelling met Synergia Capital Partners

Van der Arend Tropical Plantcenter kiest voor groeiversnelling met Synergia Capital Partners

Van der Arend Tropical Plantcenter heeft Synergia Capital Partners aangetrokken als partner voor het versnellen van haar sterke groei. Samen gaan ze zich richten op verdere innovatie, internationalisatie en verbreding van het productassortiment. Met de keuze voor Synergia Capital Partners krijgt Van der Arend meer slagkracht om koploper te worden in een consoliderende sector door middel van overnames.

In 1984, na het afronden van zijn studie aan de middelbare tuinbouwschool, stapt René van der Arend in het tuinbouwbedrijf van zijn vader. Onder zijn leiding gaat het bedrijf zich richten op potplanten en start de onderneming met het importeren van (sub)tropische planten uit het buitenland. Door vooruitstrevende keuzes zoals de bouw van een 14 meter hoge kas voor de kweek van (sub)tropische bomen en het opzetten van een kwekerij van inmiddels 150 hectare in Frankrijk voor de kweek van winterharde palmen, heeft René zijn bedrijf laten uitgroeien tot een belangrijke Europese speler.

“Met Synergia aan boord krijgt Tropical Plantcenter de kans om versneld uit te groeien tot een organisatie met een breed assortiment potplanten van diverse locaties, welke door de handelsbedrijven en (eind)klanten gerichter besteld kunnen worden. De schaalvergroting zet door en die zie ik met Synergia vol vertrouwen tegemoet”, vertelt de oprichter en algemeen directeur van Van der Arend Tropical Plantcenter.

Casper Companjen van Synergia Capital Partners laat weten erg onder de indruk te zijn van het ondernemerschap van Van der Arend, waardoor Van der Arend Tropical Plantcenter is uitgegroeid tot een onderscheidende speler in de markt van groene kamerplanten. "De onderneming is uitstekend gepositioneerd om verder te profiteren van de groeiende groene potplantenmarkt. Daarnaast zien wij verschillende ontwikkelingen in de keten op het gebied van schaalvergroting, ketenverkorting en duurzaamheid. Dit zijn thema’s die ook bij ons hoog op de agenda staan en waarin wij samen met Tropical Plantcenter een leidende rol in willen spelen. Wij zullen het bedrijf in de komende jaren dan ook actief ondersteunen op deze verschillende groeithema’s, waaronder ook acquisities. Ons gezamenlijke doel is om – vanuit het unieke Westlandse ecosysteem – de Europese markleider te worden op het gebied van groene planten en mediterrane bomen!”

Synergia Capital Partners investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven actief in agri & food, industriële productie, business to business software en (zorg)dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. 


Leandra de Boef | 07-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS