dinsdag 29 november 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Nederlandse pilot met 30 waterstof trucks

Nederlandse pilot met 30 waterstof trucks

Schone brandstoffen leverancier OrangeGas (OG) en Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen zijn een exclusief pilotproject gestart met Hyundai af-fabriek waterstofvrachtwagens in Nederland, die geleverd worden vanuit Delfzijl. Tijdens de pilot zullen zij 30 H2 trucks in Nederland op de weg zetten in combinatie met een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations. De bedrijven willen hiermee de transitie naar zero emissie transport een boost geven.

Als de proef een succes wordt, halen de twee bedrijven nog veel meer waterstoftrucks naar Nederland. Het gaat om de Hyundai XCIENT Fuel Cell, een 19 ton's 2 bakwagenchassis dat geschikt is voor verschillende opbouwvarianten. De eerste demovrachtwagen wordt dit jaar geleverd. Er kan ruim 32 kg waterstof in de tank. Deze wordt afgevuld op 350 bar. De eerste demovrachtwagen wordt dit jaar geleverd.

Om de trucks betaalbaar te maken wordt vermoedelijk net als in Zwitserland voor een pay-per-use model gekozen. In Zwitserland rijden inmiddels de eerste vijftien van totaal 1500 waterstoftrucks.

OG heeft de ambitie om de grootste waterstofaanbieder van Europa te worden. De ambitie blijft niet alleen bij het uitrollen van tankstations, maar OG wil ook een rol spelen bij de productie van groene waterstof en nu ook het beschikbaar maken en faciliteren van waterstofvrachtwagens.


Redactie Floranews | 06-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS