zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Victus Participations investeert in online bomen- en plantenaanbieder Perfect Plant Deal

Victus Participations investeert in online bomen- en plantenaanbieder Perfect Plant Deal

Investeringsfonds Victus Participations investeert in Perfect Plant Deal een online aanbieder van bomen en planten. Perfect Plants Deal verstuurt vanuit haar distributiecentrum in Bleiswijk dagelijks meer dan 10.000 pakketjes naar Europese consumenten. Victus is een onafhankelijke participatiemaatschappij exclusief gericht op de Food & Agri sector in de Benelux. Perfect Plant Deal is de zevende participatie van Victus Participations I, een fonds met een omvang van EUR 90 miljoen.

Beeld: Perfect plant Deal

Perfect Plant Deal is in 2009 gestart met de online verkoop van bomen en planten. Kort daarna is het bedrijf overgegaan op het aanbieden van e-fulfilment en dropshipment diensten aan andere online spelers. In haar moderne distributiecentrum worden jaarlijks ruim 2 miljoen verse planten vanuit een breed netwerk van kwekers aangeleverd, gecontroleerd op kwaliteit en, middels speciaal ontworpen verpakkingen, rechtstreeks verzonden naar consumenten in 14 Europese landen.

“We zijn beiden opgegroeid tussen de planten en weten ons met Perfect Plant Deal al jaren te onderscheiden”, vertellen oprichters Franck van Dijk en Enya van Dijk-Bergman. “Perfect Plant Deal heeft zijn marktpositie jaar op jaar weten te vergroten en verstevigen. Vooral door hechte relaties en nauwe samenwerkingen op te bouwen met zowel de kwekers als onze trouwe klanten, door een uitermate efficiënt verwerkingsproces om het brede assortiment in grote volumes neer te zetten, en door de aanwezigheid van veel commerciële kennis van de gehele (online) keten.”
Met Victus als partner zien de oprichters de mogelijkheid om de volgende grote groeistappen te maken en hiermee nog meer waarde toe te voegen voor onze klanten en kwekers.

”De online verkoop van planten groeit snel en Perfect Plant Deal bewijst voortdurend goed ingericht te zijn om deze groei in te vullen als Europese specialist in de complexe e-fulfílment van planten”, vertelt Guus Overdijkink van Victus Participations. Hij vervolgt: “Victus zal, in samenwerking met de oprichters en management, Perfect Plant Deal ondersteunen om ook in de toekomst een snelle groei mogelijk te maken. Met de komst van Arjan Heemskerk als COO, is meteen een eerste stap gezet. Wij kijken uit naar de samenwerking met Franck, Enya en Arjan. Deze investering sluit aan bij de ambitie van Victus om in onderscheidende en ambitieuze bedrijven in de Food & Agri sector te investeren.”
 


Leandra de Boef | 04-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS