dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Geen fysieke FlowerTrials in 2021

Geen fysieke FlowerTrials in 2021

De fysieke FlowerTrials 2021 gaat definitief niet door. Was de stemming enkele weken geleden nog voorzichtig optimistisch, heeft de aanhoudende en onstabiele situatie rond de COVID-19-pandemie de FlowerTrials nu doen besluiten het fysieke evenement voor 2021 af te gelasten. Bestuur en secretariaat verder aan een digitaal alternatief om in week 24 de nieuwste pot- en perkplanten aan de branche te presenteren.

"Gezien de huidige omstandigheden zijn wij van mening dat FlowerTrials niet op verantwoorde wijze collectieve open dagen kan organiseren of bezoekers kan aanmoedigen om naar verschillende locaties te reizen. Wij denken niet dat de vaccinatiegraad in juni hoog genoeg zal zijn om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te garanderen", aldus Gill Corless, voorzitter van de FlowerTrials. "Hoewel we niet kunnen voorspellen hoe de situatie in juni zal zijn met betrekking tot de lockdown-regels, is afgelasting, met nog maar 10 weken te gaan tot week 24, de enige realistische optie die overblijft. Wij hopen u volgend jaar weer te zien. FlowerTrials blijft de plek waar planten en mensen elkaar ontmoeten."

De beslissing is genomen na overleg met de leden. Uit een digitale informatiebijeenkomst en een ledenenquête is gebleken dat ruim driekwart van alle FlowerTrials-leden er de voorkeur aan geeft om het fysieke evenement dit jaar te annuleren.

"De FlowerTrials organisatie is uiteraard zeer teleurgesteld dat wij voor het tweede jaar op rij FlowerTrials moeten afgelasten, maar we zijn opgelucht dat het besluit democratisch tot stand is gekomen na zorgvuldige afweging en overleg met alle betrokken bedrijven. We zijn trots op onze sterke community van 60 leden en kijken er naar uit om de uitstekende samenwerking in stand te houden", aldus Sally van der Horst, secretaris FlowerTrials.

De meeste FlowerTrials-exposanten hebben aangegeven interesse te hebben in deelname aan een vorm van gezamenlijke online promotie. Daarom geven bestuur en secretariaat aan nu verder te gaan werken aan een digitaal alternatief om zo in week 24 toch de nieuwste pot- en perkplanten aan de branche te kunnen presenteren.


Redactie Floranews | 05-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS