dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Nederland 65.731 bomen rijker dankzij actie Nederland plant bomen

Nederland 65.731 bomen rijker dankzij actie Nederland plant bomen

Dankzij de actie 'Nederland plant bomen' van de EO (Evangelische Omroep), Staatsbosbeheer, Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds is Nederland verrijkt Nederland met 65.731 bomen. Een aantal bomen zijn al geplant, de rest wordt tijdens het boomplantseizoen van volgend jaar in alle twaalf de provincies in de grond gezet.

EO-presentator Bert van Leeuwen is trots op het eindresultaat: “Wat een ontzettend mooi aantal. Ik wil iedereen bedanken die een boompje heeft bijgedragen. Met elkaar hebben we ons land weer een stuk groener gemaakt! Dat is goed voor het klimaat én geeft ons en de volgende generaties nog meer ruimte om te genieten van de prachtige natuur in eigen land.”

De afgelopen maanden kon iedereen voor € 7,50 een boom kopen via nederlandplantbomen.nl. Daarnaast leverden ook kinderen een groene bijdrage aan de actie met ‘Zapp Your Planet’. Ze staken de handen uit hun mouwen om zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuwe bossen. de kids haalden in totaal €11.640,- op voor de actie.

'Nederland plant bomen' is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Stichting Buitenfonds. De EO heeft met de campagne Nederland in beweging gebracht om op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag zorgen ervoor dat in elke provincie bomen geplant worden. Met Stichting Nationale Boomfeestdag werd tevens samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om met de klas of met ouders, oma’s en opa’s bomen te kopen om ze te (laten) planten. Ook hebben zij een grote bijdrage geleverd aan het aantal bomen. De financiële afhandeling en de verantwoording van de plantwerkzaamheden wordt verzorgd door Buitenfonds.


Leandra de Boef | 02-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS