vrijdag 25 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Van der Voort neemt veredeling, jonge planten productie en handelsactiviteiten over van Perfect Plants

Van der Voort neemt veredeling, jonge planten productie en handelsactiviteiten over van Perfect Plants

Van der Voort Young Plants neemt per 1 april het veredelingsprogramma Spathiphyllum en de jonge plantenproductie van Perfect Plants, voorheen Pothos, over. De huidige productielocatie aan de Zwethlaan 38 en de handelsactiviteiten van Perfect Plants, bekend onder de naam Plant Trade International, gaan ook over naar Van der Voort Young Plants. Alle medewerkers die op deze locatie aan de Zwethlaan 38 werkzaam zijn, zullen vanaf 1 april vandaag deel gaan uitmaken van het team van Van der Voort Young Plants. 

Perfect Plants gaat zich meer focussen op weefselkweek vermeerdering. Het bedrijf heeft de aandacht op Food- & Pharma-gewassen een aantal jaren geleden ingezet, waarbij ook internationaal sterk uitgebreid wordt met de productie van uitgangsmateriaal van Medicinale Cannabis. “Wij zijn erg enthousiast dat we in Van der Voort een partner hebben gevonden, die kennis en expertise heeft van de markt en op een juiste wijze onze klanten kan gaan bedienen", Andrë Vreugdenhil, directeur van Perfect Plants.
 
 
André Vreugdenhil, directeur Perfect Plants (rechts) overhandigt symbolisch het veredelingsprogramma van Spathiphyllum en de jonge plantenproductie van Perfect Plants  aan Olaf van der Voort, directeur Van der Voort Young Plants (links).
 
Perfect Plants blijft wel de weefsels voor de productie van jonge planten leveren aan Van der Voort Young Plants. Hiermee wordt de dienstverlening aan de klanten en de kwaliteit van het product gewaarborgd. De productie van aardappel miniknollen, als onderdeel van de strategische focus, blijft bij Perfect Plants en zal geproduceerd blijven worden op de huidige locaties.
 
Olaf van der Voort, directeur Van der Voort Young Plants, is blij dat het bedrijf in de gelegenheid gesteld wordt om de activiteiten van Perfect Plants voort te zetten. "Perfect Plants heeft de afgelopen decennia een prachtig assortiment Spathiphyllum veredeld en een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige populariteit van Spathiphyllum wereldwijd. Het veredelingsprogramma en de productie van jonge planten van Perfect Plants sluiten naadloos aan bij onze eigen activiteiten en vormen een welkome aanvulling", aldus Van der Voort. "Omdat wij ook al jaren buren zijn, kennen wij al veel van onze nieuwe collega’s. Met hun komst zullen wij ons team bovendien verder kunnen versterken."
 
Van der Voort Young Plants behoort tot de Van der Voort Groep en is eveneens een in Nederland gevestigde veredelaar en producent van jonge planten van Spathiphyllum. Onder de Van der Voort Groep valt ook Van der Voort Potplanten, een groeiende potplantenkwekerij met meerdere locaties in Honselersdijk die naast Spathiphyllum ook Azalea, pot Anthurium en Ludisia kweekt. 

 


Redactie Floranews | 31-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS