dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Bloemenbureau start nieuwe buitenplantencampagne Van Grauw naar Groen

Bloemenbureau start nieuwe buitenplantencampagne Van Grauw naar Groen

Bloemenbureau Holland (BBH) start begin april een nieuwe meerjarige buitenplantencampagne onder de naam Van Grauw naar Groen. De campagne wordt op 1 april gelanceerd in Duitsland en op 8 april in Nederland. Vanaf 12 april is er in Nederland ook een radio-commercial te beluisteren. "Vergroen je leefomgeving, ook als je een beperkte buitenruimte hebt" is de belangrijkste boodschap van de nieuwe buitenplantencampagne.

De gedachte achter Van Grauw naar Groen is om de aanstekelijkheid van groen over te brengen op consumenten en ze aan te zetten tot het kopen van buitenplanten. Niet alleen voor de eigen tuin of het eigen balkon, maar ook voor de ‘gedeelde’ openbare ruimte zoals gevels, plantsoenen, dakterrassen en straten. Een concept dat volgens BBH naadloos past bij de huidige tijdsgeest en bij de behoefte aan meer groen. Groen maakt blij, verdrijft zomerse hitte en vangt overtollig regenwater op. 

De doelgroep van de campagne is de zogeheten Aesthetic Explorer. Deze wordt met krachtige statements geïnspireerd om zijn leefomgeving te vergroenen. Via homepage takeovers op Nederlandse en Duitse nieuwssites wordt de aandacht gevestigd op de campagneboodschap.

Daarnaast worden op social media advertenties met minifilms getoond waarom je je grijze omgeving zou moeten vergroenen. In Duitsland wordt bovendien ingezet op Digital Out of Home.

De meerjarige campagne ontwikkelt BBH met onder andere de outdoorplanten commissie van Royal FloraHolland. Samen gaan ze de boodschap van de campagne op een spraakmakende manier op de kaart zetten.


Leandra de Boef | 31-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS