maandag 24 januari 2022
FN TOP add

De derde generatie Van Duijn

De derde generatie Van Duijn

De drie broers Alex, Hugo en Guido hebben alle drie hun eigen expertise. Samen delen ze de passie voor het vak, waarvan de kneepjes met de paplepel zijn ingegoten. Ze zijn de derde generatie Van Duijn aan het roer van familiebedrijf Duijnhove. Hoe doen ze dat? En wie doet wat? 

V.l.n.r. Alex van Duijn, Hugo van Duijn en Guido van Duijn

Alex was de eerste van de drie die in het bedrijf van zijn vader stapte. Regelmatig is hij met klanten in de kas te vinden, die hij het brede aanbod planten laat zien. “We hebben verschillende klanten. Sommigen komen specifiek voor één soort. Anderen zijn juist geïnteresseerd in een breed totaalpakket. Dat maakt ons werk juist zo divers.” Zo veel mensen, zo veel wensen. Maar er is maar weinig te gek bij Duijn-Hove, zo blijkt. “We gaan heel ver voor onze klanten en zeggen eigenlijk nooit nee. Dat komt denk vooral omdat we écht liefhebbers zijn van mooie planten en gave producten. Een stapje extra doen is voor ons dus absoluut geen straf, maar vinden we juist leuk.”

Hugo is verantwoordelijk voor algemene zaken en de inkoop van het plantmateriaal. Een behoorlijke uitdaging met zo’n breed assortiment. “Ik zoek continu nieuwe soorten. We willen iets vernieuwends brengen, iets unieks leveren. Zo staan we ook bekend.” Dus struint Hugo de wereld af naar nieuwe producten of producten die hij kan toevoegen aan het bestaande assortiment om het te vernieuwen. “We draaien natuurlijk al even mee en hebben door de jaren heen een groot netwerk van leveranciers opgebouwd. Verder is het een hele organisatie om ervoor te zorgen dat alles netjes binnenkomt.”

Guido houdt zich van de drie broers vooral bezig met het personeel van het bedrijf, de teelt in Maasdijk en de planning. Als teler gaat Guido voor kwaliteit en zekerheid. “Ik wil niet op het randje lopen, maar kies liever voor gedegen en goed, dan weet ik zeker dat ons product goed is. Alles moet perfect zijn.” Wat betreft personeel en planning heeft Guido contact met diverse arbeidsbureaus die voorzien in een groot deel van het personeel. “Onze capaciteit is redelijk vlak. We hebben een team vaste eigen krachten en daarnaast nog tientallen uitzendkrachten.”

De toekomst van Duijn-Hove

Hoe zien de broers de toekomst van het familiebedrijf? “We zijn niet zo bezig met groei, maar focussen ons op het waarborgen van de kwaliteit van ons product en de continuïteit van ons aanbod. Daar hebben onze klanten het meeste baat bij”, vertelt Alex. Maar dat betekent niet dat Duijn-Hove geen oog heeft voor kansen en mogelijkheden. “Integendeel. We blijven onszelf uitdagen en uitdagingen opzoeken”, aldus Hugo. Het brede assortiment met kwaliteitsproducten is en blijft de kracht van het familiebedrijf. “We zullen altijd de niche op blijven zoeken. In bulk telen is niet onze ambitie”, vertelt Guido. “We willen gewoon doen wat we het liefste doen: mooie planten telen.”

 


Redactie Floranews | 31-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS