woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Torenhoge prijzen in opkrabbelende tuinbouw, hoe kan dat?

Torenhoge prijzen in opkrabbelende tuinbouw, hoe kan dat?

Een jaar geleden lag de bloemen- en plantenhandel volledig op zijn gat. De beelden van bloemen en planten die doorgedraaid en weggegooid werden gingen de wereld over. Nu een jaar later gaan de prijzen door het dak.

Andrë Knoppert vertelt deze week in het AD dat het goed gaat, maar dat het wel spannend is. De productie komt net op gang en wanneer de handel daadwerkelijk begint wordt bepaald door het aantal zonuren en de temperatuur. Vorig jaar moesten Knoppert elke dag de afweging maken, veilen of niet veilen. Half maart zag ook hij de markt totaal in elkaar storten. Een jaar later is het beeld totaal veranderd. De prijzen op de bloemenveiling en in de verdere handel zijn hoog. De grootste onzekerheid rondom de maatregelen tegen het coronavirus is weg, al blijft het volgens Knoppert soms wel billenknijpen. "Nu wil Duitsland met Pasen alle winkels weer sluiten... Oh, is dat weer teruggedraaid?”, zegt hij opgelucht tegen AD.nl. "Zo zie je maar, dan valt het mee. Maar deze dingen maken het spannend”.

Lees hier het hele artikel


Redactie Floranews | 30-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS