woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Greenport Boskoop zoekt kwekers als gastdocenten

Greenport Boskoop zoekt kwekers als gastdocenten

Greenport Boskoop is voor de Tuinbouw Battle op zoek naar kwekers die gastlessen willen geven aan de groepen 7 en 8 van basisscholen. De Tuinbouw Battle is een project waarbij leerlingen zelf op mobiele teeltinstallaties, in hun eigen klaslokaal, planten kweken die zij vervolgens mogen verkopen.

Als onderdeel van het project begeleiden experts uit de sector de klas en delen zij hun kennis om de leerlingen enthousiast te maken voor de sierteelt. Een bedrijfsbezoek bij kwekers hoort ook bij het programma, maar is door corona vooralsnog onder voorbehoud.

Na een aantal jaren van succes in Greenport Noord Holland Noord en Greenport Duin en Bollenstreek. gaat de Tuinbouw Battle na de meivakantie ook in de regio Boskoop van start.

Het doel van de opbrengst van de plantenverkoop bepalen de leerlingen met elkaar. De school die de hoogste opbrengst weet te behalen met de plantenteelt wordt beloond met de Tuinbouw Battle prijs.

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert. Vind jij het leuk een gastles te geven en/of in de maanden mei en juni één uur in de week het aanspreekpunt te zijn voor teeltvragen van de leerlingen, meld je dan aan via deze link.

De leraren van de groepen 7 en 8 krijgen een online lespakket inclusief lerarenhandleiding en educatieve filmpjes om hun leerlingen gedurende de lesweek te helpen met het kweken van de bollen. Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en het stekmateriaal worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport Boskoop en haar partners in het project. Het project team haalt en brengt de materialen, plant het bedrijfsbezoek bij een kweker in de buurt of het bezoek van de expert voor een gastles.

 

 

 


Leandra de Boef | 26-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS