zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Kom op, maken die video #blog

Kom op, maken die video #blog

Misschien denken jullie bij deze titel wel, “maar dat doen we toch al”. Dat klopt, maar YouTube werkt hard aan een nieuwe feature. Het kan straks producten herkennen en zal er mogelijkheden tot aankoop in gaan verwerken. Ik zou bijna zeggen makkelijker kunnen we het toch niet maken… Via zo’n kanaal kan je je product weer extra onder de aandacht brengen. Dus ik zeg, kom op, maken die video’s.

Wat gaat YouTube doen?

YouTube is bezig om items te kunnen detecteren in een video. Deze items zullen mogelijk in een lijst worden geplaatst onder de video. Daarnaast ook mogelijkheden waar het product gekocht kan worden. Uniek? Binnen bijvoorbeeld Pinterest worden producten ook al herkent maar daar zijn het geen bewegende beelden. Bij YouTube natuurlijk wel.

Het idee van YouTube hierachter is om mensen te helpen meer video\'s en informatie over die producten op YouTube te ontdekken. Dus een stukje eigen belang zit er ook wel in. Vervelend om die lijst en/of namen te zien? Dat blijft een goede discussie waard. Zeker omdat we nu nog niet weten hoe het er uit zal zien, kunnen we daar nog weinig mee. Sommigen zullen het ervaren als spam en anderen zullen het erg handig vinden want ze kunnen veel sneller zoeken.

Productherkenning in video

Een kans?

Nog veel vragen zijn onbeantwoord dus misschien ook nog lastig te beoordelen. Maar toch…. Als YouTube, misschien met hulp van diegene die het plaatst producten kan herkennen zou het zo eens een grote kans kunnen zijn om via zo’n veel bekeken kanaal de mooie producten met naam en al naar een groot publiek te brengen. Veelal vinden consumenten het mooi maar ze herkennen het niet. Door zo’n aanvulling zullen daarvoor misschien mogelijkheden komen. Iemand in de sector gebruikt met regelmaat op sociale kanalen “het begint met in beeld komen”. Dit kan zo maar eens een grote kans daarvoor zijn. Stel, jouw mooie product komt in een video naar voren en YouTube herkent dat het een Roos is. Dan hebben we de eerste stap al gemaakt. Wanneer we dan door kunnen klikken zou er zo ineens een kans kunnen ontstaan.

Nu al aandacht nodig? Dat nog niet, het is er gewoon nog niet. Maar stel het wordt ingevoerd dan zou het zo eens een leuke en waardevolle aanvulling binnen uw communicatiestrategie kunnen zijn. En misschien is het nu al wel tijd om daar toch over na te gaan denken. Ik denk namelijk dat het best eens een kans kan zijn.
Dus toch even goed om het in de gaten te houden. Als het er is kan je er samen met je bedrijf al snel op inspelen. Het is beter om voorbereid te zijn dan dat je het vergeet en hiermee ineens wordt overvallen, waardoor je misschien al te laat kan zijn.

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
25-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS