dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Eerste Senoritas staan in bloei

Eerste Senoritas staan in bloei

Bij Kwekerij V&S uit Kwintsheul en Spaloo Plant uit ’s-Gravenzande staan de eerste Señoritas in bloei. Señoritas is een nieuwe serie Spaanse Margrieten (Osteospermum) van Nederlandse bodem, die voortkomt uit jarenlange veredeling door Hendriks Young Plants.

‘Wij bewortelen al jaren Spaanse Margrieten voor kwekers in het Westland, hebben veel passie voor dit product en zijn daarom gaan veredelen. Dit seizoen introduceren wij met trots onze Señoritas serie!’ aldus Daan Hendriks. Daarnaast is het familiebedrijf uit ‘s-Gravenzande ook veredelaar en jonge planten kweker van Bella Fuchsia en Pelargonium Grandiflorum.

Spaanse Margrieten zijn kleurrijke voorjaars- en zomerbloeiers met felgekleurde bloemen. Ze doen het niet alleen goed in Spanje, maar komen van nature voor in de Oost-Kaap provincie van Zuid-Afrika. Daarom wordt deze plant ook wel de Kaapse margriet genoemd. Deze zuidelijke benamingen verraden al waar deze tuinplant van houdt: zon, zon en nog eens zon! Señoritas voelen zich daarom uitstekend thuis op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. De tuinplant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'.


Begin 2020 is Ronald Scholtes van voorheen Scholtes Roses toegetreden tot Kwekerij V&S. Afgelopen zomer is zijn rozenkwekerij in Kwintsheul volledig omgebouwd voor de teelt van pot- en perkplanten. In deze vernieuwde locatie maakt de Spaanse Margriet dit voorjaar haar comeback bij Kwekerij V&S met de nieuwe Señoritas serie. Voormalig eigenaren Jan van Staalduinen en Tinus Vellekoop hebben jarenlang Osteo’s geteeld.

"Destijds werden de jonge planten opgekweekt door Hendriks Young Plants en vormden altijd een goede basis voor de teelt tot bloeiende planten. Daarom zetten we de samenwerking met leverancier Hendriks voort en hebben we alle vertrouwen in de Señoritas", vertelt Scholtes. "In het najaar zijn we gestart met oppotten. Inmiddels staan de eerste vakken planten bij V&S in bloei. Het voorjaarsseizoen is wat ons betreft begonnen!"

 Naast V&S is ook Spaloo Plant gevallen voor de Señoritas. "Vorige seizoenen hebben wij verschillende proeven gedaan. Deze zijn zeer goed bevallen. Begin van dit seizoen hebben wij besloten om vol voor de Señoritas te gaan’ zegt Gerard Spaans. Beide kwekers hebben gekozen voor de oranje bedrukte Señoritas potten. Deze zuidelijke, warme kleur pot staat volgens Freek Hendriks voor "Spaanse Margrieten uit Nederland".

 


Redactie Floranews | 24-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS