woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Dit is hoe de planten van de Efteling overwinteren

Dit is hoe de planten van de Efteling overwinteren

In de kas van de Efteling overwinteren wel 300 bomen en planten. De kas staat tussen het parkeerterrein en Kinkenpolder; een imposant gebouw met een oppervlakte van circa 750 m2. In de wintermaanden staan er bomen en planten uit de hele Wereld van de Efteling. Van de meterhoge grote cactussen, die zomers bij de Piraña pronken, tot de trompetplanten, die zo kenmerkend zijn voor de Pardoes Promenade. En van bananenplanten van het Fata Morgana Plein, tot de kleine citroenboompjes van het terras van restaurant de Proeftuyn in Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Natuurlijk staan ook de lantana's van het Anton Pieck Plein en de kleurige fuchsia's van souvenirwinkel In den Ouden Marskramer in de kas. Daarnaast staan er ontelbaar veel verschillende soorten tulpen in kuipen en schalen klaar voor het dit voorjaar.

Senior Vakman Groen, Gert-Jan van Empel, is bijna elke dag in de kas. Samen met zijn collega’s verzorgt hij de planten en bomen, zodat deze in de zomermaanden kunnen schitteren op hun vaste plaatsen in de Efteling. “De kas is een fijne plek voor de ruim 300 bomen en planten. We hebben de ruimte, het is lekker licht en aangenaam van temperatuur. Sommige planten houden van een graad of 5, andere planten willen liever 20 graden. In de kas houden we de temperatuur in de winter meestal rond 11 graden. Dat gaat helemaal automatisch. Is het te warm, dan gaan de ramen vanzelf open. Te felle zon? Dan zorgen gordijndoeken voor schaduw en bij de koude temperaturen verwarmen we bij. Dit systeem werkt dus ook als ik er niet ben. Maar bij storm ga ik altijd even kijken in de kas en in het weekend dat het zo hard vroor ben ik hier wel drie keer geweest. Gewoon voor de zekerheid!”

Lees hier het hele verhaal van Gert-Jan van Empel over het overwinteren van de planten van de Efteling


Redactie Floranews | 23-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS