zondag 26 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Data-analyse minder tijdrovend door ge´ntegreerde draadloze technologie

Data-analyse minder tijdrovend door ge´ntegreerde draadloze technologie

Afgelopen jaar zijn Priva en Aranet een exclusieve samenwerking aangegaan om geïntegreerde draadloze technologie in kassen mogelijk te maken. De twee bedrijven komen nu met een geïntegreerde oplossing die het mogelijk maakt om draadloze sensoren te verbinden met het eind 2020 geïntroduceerde cloudplatform Priva's Open Platform. Hierdoor kunnen telers nu alle data van sensoren en andere systemen uit de kas in één overzicht bekijken en analyseren.

Doordat de interesse in data blijft groeien, groeit ook de vraag naar meer en nieuwe sensoren om data te genereren. “In de huidige manier van werken besteden telers echter vaak te veel tijd aan het organiseren van data en dat gaat ten koste van de tijd die wordt besteed aan het analyseren van data. Telers kunnen nu de Priva-Aranet draadloze sensoren koppelen aan Priva’s Open Platform", vertelt Patrick Dankers van Priva. "Hierdoor kunnen ze alle data overzichtelijk bekijken in de online applicatie Priva Operator waarmee klimaat, water en energie op afstand kunnen worden beheerd. Zo kunnen telers hun data analyseren en instellingen veranderen op basis van nieuwe inzichten, allemaal in één overzicht. De integratie van sensor- en kasdata creëert meer mogelijkheden voor diepgaande analyses waarmee telers hun teeltstrategie kunnen verbeteren.”

De klimaatomstandigheden in de kas zijn doorgaans niet overal hetzelfde. Om deze mogelijke variaties waar te nemen en daarop te kunnen inspelen, zijn meer sensoren in de kas nodig. Of het nu gaat om het meten van het microklimaat rond de top van de planten óf rond de vruchten in het onderste deel; je kunt zelf beslissen welke aanvullende data je wilt verzamelen om meer inzicht te krijgen in de omgeving waarin het gewas groeit.

Priva introduceerde eind 2020 het Priva Open Platform, een cloudplatform dat telers verbindt met nieuwe technologieën en online applicaties. Het open platform zorgt ervoor dat de data uit alle systemen in de kas, zoals klimaatcomputers, watersystemen en sensoren, worden ontsloten om hiermee nieuwe inzichten te verkrijgen. Het platform zal steeds verder uitgebreid worden  met andere producten en diensten. "Of het nu gaat om de bestrijding van ziekten en plagen, installatie & onderhoud, nieuwe technologieën zoals vision technology en draadloze sensoren of procesoptimalisatie. We streven ernaar de teler alles te kunnen bieden om het maximale uit zijn bedrijf te halen."


Redactie Floranews | 19-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS