dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Royal Brinkman lanceert scout app

Royal Brinkman lanceert scout app

Royal Brinkman heeft de scout app MyScout geintroduceerd. De app bevat moderne technieken voor dataverzameling en visualisatie van ziekten en plagen in de tuinbouw. De app is in samenwerking met telers en specialisten ontwikkeld en biedt telers een belangrijk en toekomstbestendig hulpmiddel voor gewasbescherming. Met het overzicht dat de app biedt, krijgt de teler meer grip op zijn gewasbeschermingsstrategie.

Kasmedewerkers, bedrijfsleiders, adviseurs en telers kunnen voortaan nog makkelijker samenwerken in één dataomgeving. Met de handige invoer app op de mobiele telefoon worden alle waarnemingen van ziekten en plagen in de kas direct vastgelegd. Het digitale dashboard is op de computer, tablet en mobiele telefoon te raadplegen. Het geeft telers daarmee altijd een actueel beeld van de stand van ziekten en plagen in het gewas.

Per gewas en locatie kan de actuele stand van ziekten en plagen eenvoudig via de app ingevoerd worden. Bovendien kan de ontwikkeling van natuurlijke vijanden gemonitord worden. In overzichtelijke dashboards wordt het verloop in grafieken en heatmaps weergegeven. Door het verloop van aantastingen te volgen, kunnen telers de effecten van gewasbeschermingsmiddelen beter beoordelen. 

MyScout is onderdeel van de digitaliseringsstrategie van Royal Brinkman. De toepassing van data binnen gewasbescherming biedt nieuwe kansen. Thomas Kern, productmanager gewasbescherming bij Royal Brinkman: “Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om telers te ondersteunen in dit proces van teeltoptimalisatie. MyScout is klaar voor de toekomst om op het gebied van duurzame gewasbescherming het verschil te maken. Voor telers dus een mooi moment om in te stappen en MyScout te gaan benutten.”

Royal Brinkman legt de lat hoog. “Bij de introductie van MyScout bieden we unieke functionaliteiten die elders niet beschikbaar zijn. We blijven innoveren met nieuwe updates en functionaliteiten, zodat de teler kan vertrouwen op een effectief hulpmiddel. MyScout biedt de potentie om uiteindelijk een centraal, modern sturingsinstrument te worden voor gewasbescherming.” aldus Thomas Kern.


Redactie Floranews | 16-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS