woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Dummen Orange introduceert twee nieuwe potanjer rassen

Dummen Orange introduceert twee nieuwe potanjer rassen

Na jarenlang een sluimerend bestaan te hebben geleid, zijn ze volgens Dümmen Orange zijn ze populairder dan ooit; potanjers. Een mooi moment om twee bijzonder interessante rassen op de markt te brengen. Volgens de veredelaar zullen Peman Red en Sprint Fancy Purple met hun overtuigende prestaties zowel telers als consumenten voor zich weten te winnen.

“Of een ras uiteindelijk zijn weg naar de consument vindt, wordt primair op het verkooppunt bepaald. Heldere en felle kleuren, veel bloemen en een compacte, evenwichtige plantopbouw zijn eigenschappen die in dat opzicht moeten kloppen. Onze twee nieuwe rassen Peman Red en Sprint Fancy Purple hebben hier de beste kaarten, omdat deze aantrekkelijke highlights even betrouwbaar als onderscheidend zijn. Dat geldt voor het stek of de jonge plant bij de teler tot aan de laatste bloei bij de consument.”
 
 
Peman Red breidt de populaire potanjerserie van Dümmen Orange uit met een echt helderrood. De Peman-serie kenmerkt zich door een grote tolerantie ten aanzien van hoge en lage temperaturen. "Ze groeien zeer uniform weg en kunnen volstaan met weinig groeiregulatie. Daarnaast zijn ze volgens de veredelaar geschikt voor zowel bedekte als onbedekte teelten. Bij de eindklant laat de nieuwe Peman zich nogmaals van zijn beste kant zien: met tal van helderrode, halfgevulde bloemen, een langdurige bloei en een prima houdbaarheid."

Met Peman Red telt de bestaande serie nu vijf stabiele kleuren: de tweekleurige violette Peman, de tweekleurige lila Peman Fancy Lilac, de tweekleurige op kersenbloesem geïnspireerde Peman Fancy Cerise en de violette Peman Violet. Voor seizoen 2021 staat ook het ras Peman Merlot in de startblokken. 

De rechtopgaande Sprint Fancy Purple is het andere hoogtepunt van Dümmen Orange. De Sprint-serie is volgens de veredelaar ideaal voor de vroege afzet voorafgaande aan het eigenlijke perkgoedseizoen en voor de teelt in de zomer. Ze heeft dubbele bloemen in tweekleurig roze trekken, die de aandacht trekken.

"Met Fancy Purple kunnen telers vertrouwen op een grote uniformiteit zowel wat de ontwikkeling, de teeltduur en de vroegheid van de planten betreft. Met de van nature middelsterke, uniforme groei behoeft het ras, net als de nieuwe Peman Red, slechts weinig groeiregulatie." De vele, verschillende kleuren en planttypen van de Sprint-serie maken een verscheidenheid aan combinaties mogelijk voor de toepassing binnen en buiten.


Redactie Floranews | 15-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS