woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Chrysantentelers stemmen in met promotieplan 2021-2025 en jaarlijkse bijdrage

Chrysantentelers stemmen in met promotieplan 2021-2025 en jaarlijkse bijdrage

Chrysantentelers hebben ingestemd met het promotieplan 2021 - 2025 en een bijbehorende bijdrage van 0,075% van hun veilingomzet voor onderzoek en promotie. Het plan dat in opdracht van de FPC Chrysant werd gepresenteerd kreeg 87,1 procent van de uitgebrachte stemmen. De stemronde voor het promotieplan liep op 11 maart tijdens de online productbijeenkomst chrysant officieel af. Van de uitgegeven stemwaarde heeft uiteindelijk 73 procent gestemd.

Bovenop de kwekersbijdrage van 0,075% van de veilingomzet gaan ook veredelaars een bijdrage leveren aan het budget. Het totale budget voor zowel promotie als onderzoek komt daarmee op ruim 550.000 euro per jaar.

Het promotieplan is een voortzetting van de koers die al in 1999 werd ingezet. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het imago van de bloem in de afgelopen jaren sterk verbeterd is onder consumenten en bloemisten. Toch blijft in het promotieplan 2021-2025 het verbeteren en uitbouwen van het imago van chrysant een speerpunt in de kernlanden Duitsland, Engeland en Nederland en in Polen en Rusland. In het nieuwe plan krijgt het verbeteren van de schappositie zowel offline als online de volle aandacht.

Qua onderzoek heeft ChrysantNL de ambitie om de teelt rendabel, duurzaam en geïntegreerd te laten zijn, met minimale emissie naar het oppervlaktewater. De komende jaren wordt onder andere ingezet op alternatieven voor chemische gewasbescherming, weerbare en alternatieve teeltsystemen, ledverlichting en automatisering.


Redactie Floranews | 12-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS