zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Mooie opbrengst jaarlijke hyancintenverkoop voor AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk

Mooie opbrengst jaarlijke hyancintenverkoop voor AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk

De jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA’s) heeft een totaalbedrag opgebracht van € 12.300,- euro op. Dat is weliswaar minder dan voorgaande jaren, maar volgens de organisatie nog steeds een mooi bedrag gezien de omstandigheden.

Dit jaar verliep de Hyacinten voor AYA-actie namelijk anders dan anders. Door de corona-pandemie konden er geen hyacinten verkocht worden in de Nederlandse ziekenhuizen en ook moest tuincentrum Ranzijn tuin & dier noodgedwongen de deuren gesloten houden. Wel zijn er karren met hyacint geveild en heeft Bloomgift online bol- en snijhyacinten in een speciale AYA-webshop verkocht.

De Nederlandse hyacintenkwekers hebben laten zien hoe je samen sterker kunt zijn. Ze bundelden de krachten door belangeloos hyacinten te schenken voor de bloemenveilinglocaties van Royal FloraHolland en Plantion. De opbrengst van de veiling van karren hyacinten was € 8060 en deze kwam geheel ten goede aan het AYA Zorgnetwerk.

Naast de actie op de bloemenveiling heeft het zorgnetwerk dit jaar met veel succes de handen ineen geslagen met de online bloemen- en planten verrassingswebshop Bloomgift. Van 25 januari tot 25 februari 2021 verkocht Bloomgift online prachtige bol- en snijhyacinten in een speciale AYA-webshop. Een gedeelte van deze opbrengst kwam eveneens ten goede aan de zorg voor jongvolwassenen met kanker.

Met het bedrag dat is opgebracht kan het AYA Zorgnetwerk betere zorg voor jongvolwassenen met kanker mogelijk maken. Dat zal extra hard nodig zijn als we over een tijd weer herstellen van deze coronacrisis. Een deel van de opbrengst wordt ingezet voor onderwijs aan verpleegkundigen. Deze scholing gaat in op wat optimale AYA-zorg is, wat jonge mensen met kanker nodig hebben en de rol die de verpleegkundige daarin speelt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bespreken van de gevolgen van kanker voor opleiding, werk, emoties, sociale contacten, seksualiteit en eventuele mogelijkheden voor behoud van vruchtbaarheid.

Het AYA-zorgnetwerk bedankt alle hyacintenkwekers, veilingmeesters, inkopers, Hobaho, Royal FloraHolland, Plantion, Bloomgift, Broekhof en overige betrokkenen voor hun inzet aan deze actie.

 


09-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS