dinsdag 19 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

Tweede groep start met Brancheopleiding Glastuinbouw

Tweede groep start met Brancheopleiding Glastuinbouw

De tweede groep deelnemers aan de brancheopleiding Glastuinbouw is afgelopen vrijdag van start gegaan. De deelnemers en hun werkgevers kiezen hiermee voor een gerichte ontwikkeling binnen het glastuinbouwbedrijf.

Vrijdag 5 maart startte de de tweede groep deelnemers de opleiding met een digitale kick-off waarin alle deelnemers kennis konden maken met elkaar en met hun leercoach. De deelnemers uit deze groep zijn werkzaam bij Ammerlaan, Slijkerman, Richard van Schie, Mopabloem, Gevers Planten en Westland Plant.

De brancheopleiding Glastuinbouw is een praktijkgerichte opleiding die twee richtingen kent; Bedrijfsvoering en Teelt. Hiermee speelt de opleiding van initiatiefnemers Kasgroeit en InHolland in op de snelle beleidsmatige en technologische ontwikkelingen in de sector, die vragen om steeds andere competenties van vooral leidinggevenden en teeltspecialisten.

Gedurende het opleidingstraject van twee jaar, verdeeld over vier blokken, wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e-eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Volgens de initiatiefnemers essentiële competenties om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

In de brancheopleiding leert de werknemer door te werken aan vraagstukken die relevant zijn voor het bedrijf. In combinatie met online leren en persoonlijke begeleiding, sluit dit aan bij de nieuwe manier van leren. “Niet iedere medewerker is hetzelfde en heeft dezelfde leerbehoefte en ook de bedrijven verschillen van elkaar. De flexibiliteit van de brancheopleiding biedt hier uitkomst op. Dit betekent dat de tijdsbesteding aan de opleiding wordt aangepast aan de drukke en rustige periodes van het bedrijf. Zo is de werknemer beschikbaar als dat nodig is. Maatwerk is daarom van groot belang.”
 


Redactie Floranews | 08-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS