zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Back to Live tulp voor positiviteit

Back to Live tulp voor positiviteit

Afgelopen zaterdag is de nieuwe tulp Back to Live gedoopt. De nieuwe tulp is een helderrode tulp van kwekerij S. Schouten uit Wevershoof. De naam ‘Back to Live’ verwijst naar de kracht van de natuur want seizoenbloemen zoals de tulp, komen elk jaar in bloei, ongeacht de situatie in de wereld.

Met de doop van de nieuwe tulp Back to Live is afgelopen zaterdag 5 maart de aftrap gegeven van de 57e editie van de jaarlijkse bloemenshow in Lutjebroek. Dit jaar vond de bloemenshow plaats in de openlucht. Alles draaide om het zelf kweken van tulpen door de jonge en oudere generatie. Steffen, de kleinzoon van oprichter Sjaak Timmerman doopte de tulp samen met de 84-jarige Mart Stavenuiter, bloemarrangeur van het eerste uur.

Back to Live tulp gedoopt FloranewsBasisschoolkinderen

Sinds 1964 leren basisschoolkinderen de basisbeginselen van tulpenkweken. Zij ontvingen drie potten met elk vijf tulpenbollen om thuis te telen. Steffen kweekte de mooiste tulpen. Daarnaast maakten kinderen op basisschool ‘De Baskuul‘, onder professionele leiding, bloemstukjes voor de inwoners van het verzorgingshuis Nicolaas. Ook werden de tulpenpotten versierd met 200 hartjes met positieve teksten.

De bewoners van het verzorgingshuis en de schoolkinderen deden ook mee aan de ‘huisbroei’ zoals dit in vaktermen heet. Vanwege corona-maatregelen vond de bloemshow dit jaar plaats in de openlucht in de tuin van het verzorgingshuis, zodat alle bewoners kunnen genieten van de kleurenpracht. Deze tuin is ook voor publiek toegankelijk.


Redactie Floranews | 08-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS