zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan.. Henk Kras

De 5 vragen aan.. Henk Kras

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Henk Kras Jr. Eén van de derde generatie Kras van familiebedrijf Kras Recycling uit Volendam. Ons bedrijf is al 70 jaar actief in de inzameling en bewerking van afvalstromen, zoals onder andere folies en kunststoffen.

Op het gebruik van kunststoffen zien we een enorme negatieve trend bij de consument, terwijl het juist een van de meest duurzame grondstoffen is op onze wereldbol. Wij willen als Kras voorloper zijn en laten de markt en consument zien dat we enorm investeren in de circulaire kunststof economie. We zijn al jaren direct en indirect verwerker van afvalstromen uit de hortisector en hebben deze sector gekozen om samen met ketenpartners de circulaire sierteelt te innoveren.

De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt aan een aantal circulaire producten. Deze hebben we in de markt geïntroduceerd en gaan we dit jaar samen met een aantal strategische partners gaan inzetten. En we zijn nog lang niet klaar. Er zullen nog vele circulaire oplossingen bij gaan komen.

De 5 vragen aan Henk Kras - Floranews

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Ik kom van het afval in de bloemen. Men heeft geen idee hoe belangrijk deze twee werelden bij elkaar komen en hoeveel er nog samen te innoveren is! Een voorbeeld: ons logistieke netwerk in Europa overlapt met het Europese logistieke netwerk van de bloemen- en plantensector. Dit biedt kansen in het optimaliseren van retourstromen van meermalige fusten en plastic afval (lees grondstof).

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik zou nu eigenlijk Covid-19 moeten zeggen, maar dat ben ik echt spuug zat. Ik refereer dus liever aan de introductie van de CircularBag, die de sierteelt Circulair gaat maken. Iedereen zou deze vandaag nog moeten gaan gebruiken.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

De bloemen- en plantensector streeft naar een gesloten kringloop. Daarbij hoort de vraag: hoe creëren we voor het verpakkingsmateriaal een duurzame logistieke oplossing. Circular Plastics, een initiatief van Kras Recycling, Paardekooper, Van Vliet Logistics, Fresco Flowers en Euro-Rijn, ontwikkelt vanaf 2018 duurzame, circulaire verpakkings- en transportoplossingen. Ons streven is om met minder milieubelasting en minder eenmalig gebruik van schaarse grondstoffen bij te dragen aan een betere CO₂ footprint.

Ik ga onze taak als ketenregisseur nog sterker uitvoeren voor een 100% circulaire sierteelt! From waste to worth…

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ga dit weekend naar Noordwijk. Even lekker uitwaaien op het strand.
 

Bron: www.Floranews.com
05-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS