woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

VannoVa Master Grower Ed van Paassen switcht van Bacardi naar troschrysant Ilonka

VannoVa Master Grower Ed van Paassen switcht van Bacardi naar troschrysant Ilonka

VannoVa Master Grower Ed van Paassen switcht na tien jaar van Bacardi naar troschrysant Ilonka. Loepzuiver witte bloemen, het mooie groene hart en veel bloemen per steel. Dat zijn volgens de kweker de bijzondere kenmerken van troschrysant Ilonka. Ze geven Van Paassen het vertrouwen om na tien jaar Bacardi geteeld te hebben over te stappen.

Vele proefteelten, transport- en ketensimulaties vonden plaats, voordat kon worden aangetoond dat Ilonka een waardige vervanger is. Al meerdere bedrijven schakelden over van Bacardi naar Ilonka en ook bij Ed van Paassen zijn deze week de eerste Ilonka-stekken geplant.

Van Paassen heeft zich gespecialiseerd in het kweken van enkelbloemige chrysanten. "De lat voor Ilonka ligt hoog", zegt Van Paassen. "Met name ná de oogstfase. Zowel houdbaarheid als transporteerbaarheid zijn enorm belangrijk. Zeker omdat de meeste van onze klanten ver in Rusland zitten. Naast de mooie kenmerken van Ilonka, geven de testen die deze showchrysant heeft doorstaan ons vertrouwen om met dit ras aan het werk te gaan. Ook onze klanten geven aan graag met Ilonka te gaan werken.”

04-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS