woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Decorum steunt Honey Highway

Decorum steunt Honey Highway

Telersvereniging Decorum steunt Honey Highway. Het door Deborah Post gestartte concept zorgt voor een blijvend bloemenparadijs voor bijen op dijken, bedrijventerreinen, grasland en in bermen langs provinciale- en rijkswegen. Om het doel Deborah te helpen realiseren zal Decorum in 2021 een bedrag overmaken ten gunste van Honey Highway.

Deborah Post heeft als ideaalbeeld om 400 km aan bermen te bezaaien om het uitsterven van de 360 soorten wilde bijen en de originele Nederlandse honingbij te voorkomen. De kwekers van Decorum hebben net als Deborah een passie voor de natuur, biodiversiteit en telen zo duurzaam mogelijk.

Laurierkweker en tevens bijenimker Charl Goossens van kwekerij Gova: 'Vijf jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw imker geworden, sindsdien hebben wij 3 tot 5 bijenvolken. We weten nu veel meer over het hebben van bijen, wat ze doen en hoe hun systeem werkt. Naast het feit dat het een leuke en interessante hobby is, toont het hebben van een bijenvolk aan dat we op een veilige manier ons gewas beschermen. De verbinding tussen bijen en een levend product als een plant of bloem is onlosmakelijk. Dat we de bij in bescherming nemen doen we met elkaar, daarom dragen we Deborah Post van Honey Highway een warm hart toe bij het nastreven van haar dromen'. 


Redactie Floranews | 02-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS