woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Borst Bloembollen introduceert vier exclusieve tulpensoorten

Borst Bloembollen introduceert vier exclusieve tulpensoorten

Borst Bloembollen introduceert elk jaar diverse nieuwe rassen. Dit voorjaar introduceert de kweker maar liefst vier exclusieve tulpensoorten, drie gefranjerde soorten en één parrot soort.

"Voordat we een tulp introduceren is een periode van 10 tot 15 jaar van ontwikkeling verstreken. We zijn daarom altijd erg benieuwd of onze klanten er net zo enthousiast van worden als wij", vertelt Menno Boots van Borst Bloembollen. 

De vier gefranjerde soorten zijn de Neglige, de Mercure en de SanLuiz. De parrot soort is de Dee Jay parrot.

Boven links: Neglige, boven rechts: Mercure, onder links: SanLuiz, onder rechts: Dee Jay parrot

Het soort Neglige is bijzonder door de lichte zelfs bijna witte kleur en de roze gefranjerde rand. Met een beetje verbeelding is wel te begrijpen waarom de Neglige naar een verleidelijke nachtjapon vernoemd is. Een tulp is vol van tederheid en zachtheid.

Mercure is een donkerroze tulp met een gele rand, een opvallend contrast dat niet onopgemerkt zal blijven wanneer deze tulp op de vaas zal ontluiken.

Het derde gefranjerde soort is de donkerpaarse tulp San Luiz. Een tikkeltje mysterieus maar een prachtig nieuw soort dat kracht uitstraalt.

Naast de drie gefranjerde noviteiten wordt een parkietachtige tulp geïntroduceerd met de naam Dee Jay Parrot. Kenmerkend is het swingende effect van vrolijke rode en gele kleuren in de bloem.

De vier noviteiten zijn komende weken exclusief verkrijgbaar in Decorum uitstraling bij Borst Bloembollen.

 


Redactie Floranews | 01-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS