zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

WPS introduceert Expertpanel Sierteelt om kennis en kunde met sector te delen

WPS introduceert Expertpanel Sierteelt om kennis en kunde met sector te delen

WPS introduceert het Expertpanel Sierteelt. Het merkte dat klanten het heel interessant vinden om een kijkje bij elkaar te nemen. Om te kunnen kijken hoe de ander het doet en wat ze daar van kunnen leren. Om dit te faciliteren, is er nu het Expertpanel Sierteelt, waarvan de leden iedere maand hun inzichten delen over een bepaalde kwestie.

In het Expertpanel delen zes professionals uit de sierteelt hun visie, beantwoorden actuele vragen en reageren op stellingen. Deze zullen vervolgens gedeeld worden op de website en social media. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te reageren en zijn of haar inzichten te delen. Zo wil WPS ruimte en ogelijkheden bieden om een levendige discussie te voeren en elkaar te helpen om kennis en inzichten te delen.

De experts

De zes leden van het Expertpanel Sierteelt zijn Lambert Zwinkels van Barreveld, Jelle Strijbis van SV.CO, Jeffrey Ammerlaan van Ammerlaan-Sosef, Robin van Dijk van The Mastergrowers, Raymond van Velthoven van Ter Laak Orchids en Bart van Meurs.

Boven v.l.n.r.: Lamert Zwinkels, Raymond Velthoven en Jeffrey Ammerlaan. Onder v.l.n.r.: Robin van Dijk, Jelle Strijbis en Bart Meurs

Voor wie de leden nog niet kent, stellen zij zichzelf kort even voor:

Lambert Zwinkels, eigenaar van Barreveld

Wij proberen de wereld elke dag een beetje groener te maken. Wij zijn gespecialiseerd in niche producten, Aglaonema’s, Blue Ferns en een assortiment kuipplanten. Waarom sierteelt? De dynamiek en de vele verschillende facetten waar je mee te maken hebt.

Als je mij vraagt hoe ik tegen de wereld aan kijkt, krijg het volgende: de wereld leeft en wij worden geleefd door de wereld, daar hebben we mee te dealen en daar gaan we het mooiste van maken.

Jelle Strijbis, directeur/eigenaar van SV.CO

Naast dat we diverse directietaken hebben, ben ik verantwoordelijk voor operationele zaken, het aansturen van de locaties en locatiemanagers, processen binnen het bedrijf, arbeid, logistiek en inkoop. Dagelijks ben ik bezig om met de locatiemanagers te kijken waar we kunnen verbeteren, wat er moet gebeuren om het nog beter te doen. En zo doen we dat ook op directieniveau.

Ik ben opgegroeid in de tuin. Regelmatig was ik te vinden in de box op t pad. Ik kreeg dit later nog wel eens te horen van wat inkopers. De sierteeltsector is altijd in beweging, je werkt naar seizoenen toe, je verkoopt emotie en de beweging in de sector zorgt ervoor dat je je moet aanpassen. Zowel in de teelt van de producten, dat door weersomstandigheden anders groeit en waar je op in moet spelen, als het product dat wordt verkocht. Hier kun je inspelen op seizoenen/ feestdagen en daarnaast is weer ook van invloed in sommige seizoenen op de verkoop van je planten. Dus lekker dynamisch.

Ik woon samen met mijn vrouw Marianne en mijn 2 kinderen Lois van 5 en Loek van 3 naast de tuin in Maasdijk. Ik hou van dingen te ontdekken, ik moet het wel echt snappen en begrijpen voordat ik er enthousiast van wordt. Hou van “logische” oplossingen.

Jeffrey Ammerlaan, mede-eigenaar Ammerlaan-Sosef

Ik ben Jeffrey Ammerlaan, mede-eigenaar van Ammerlaan-Sosef en verantwoordelijk voor Verkoop en Marketing maar persoonlijk al 20 ervaring met WPS(-systemen).

Ammerlaan-Sosef is specialist op het gebied van Primula Obconica en Celosia in diverse potmaten. Naast deze 2 hoofdproducten maken we ook nog wat Cyclamen voor kerst. Al van jongs af aan ben ik opgegroeid in de tuin, de dynamiek van de handel spreekt me erg aan, dit in combinatie met mooie planten maken is nog leuker! Naast het bedrijf heb ik samen met mijn vrouw 2 zoons (7 en 5) en 1 dochter van 2 jaar waar ik ook graag mijn tijd mee door breng.

Robin van Dijk, mede-eigenaar The Mastergrowers

Mijn naam is Robin van Dijk. Ik ben mede-eigenaar van The Mastergrowers. Dit bedrijf is vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen Kwekerij de Bonfut en Dijk van Dijk. Wij zijn gespecialiseerd in Hortensia’s, van veredeling tot eindproduct. Wat ik het mooie van de sierteelt vind, is dat alles hier in samen komt: marketing, verkoop, innovatie, techniek, financiën en productie.

Ik ben analytisch ingesteld en werk graag samen om tot de beste oplossingen te komen. Ik ben 46 jaar en woon in Krimpen a/d Lek. Ik heb een dochter van 12 en een zoon van 18.

Raymond van Velthoven, Ter Laak Orchids

Mijn naam is Raymond van Velthoven en werkzaam bij Ter Laak Orchids. Ter Laak heeft 5 kernwaarden: ambitieus, simpel, innovatief, samen en met respect. Op 1-1-2021 lanceren wij een eigen merk Mimesis en dit betekent dat wij Decorum gaan verlaten. Bij Ter Laak ben ik verantwoordelijk voor alle automatisering in de kwekerij. Alles wat daar bij komt kijken in de breedste zin van het woord, dus instellingen, classificatie sheets, doorlooptijden van het hele systeem monitoren enz. “Kan niet” komt niet in mij woordenboek voor. Er is overal een oplossing voor en anders bedenken we er één. Verder ook nog verantwoordelijk voor de pc’s op alle werkplekken met de daarbij behorende inlogaccounts en het inspiratiecentrum van Ter Laak.

Ik ben getrouwd en de trotse vader van twee dochters, één zoon en woonachtig in Naaldwijk. De twee dochters wonen inmiddels samen met hun partner. Mijn hobby’s zijn wielrennen, mountainbiken, houtbewerking en gitaar spelen. Ik speel in een band West Pack genaamd waar we regelmatig mee optraden totdat corona zijn intrede deed.

Bart van Meurs

Mijn naam is Bart van Meurs. Geboren en getogen in de ‘Glazen Stad’, opgeleid tot industrieel ontwerper aan de TU Delft én jaren van projectervaring binnen en buiten de sector. Vanuit die achtergrond initieer en leid ik projecten op het gebied van productontwikkeling in de glastuinbouw. Tussen abstract idee en marktklaar product, voor kwekers en toeleveranciers.

De Nederlandse sierteelt is een unieke sector die wereldwijd zijn gelijke niet kent. Een ontzettende 'honger' naar innovatie, die dankzij ondernemerschap, samenwerking en daadkracht snel op grote schaal wordt toegepast.

Samen met mijn partner Susanne en onze kinderen Job (4), Pim (2) en Puck (0) woon ik in Naaldwijk. Ik leef 'voor het idee' en het waarmaken daarvan! Niets is zo mooi als dat eureka-moment waarmee je denkt de wereld een stukje te kunnen veranderen en het dan ook gewoon gaan doen ook! 


Redactie Floranews | 26-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS