zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Aardse Orchids kiest voor compleet nieuw assortiment

Aardse Orchids kiest voor compleet nieuw assortiment

Het Groningse Aardse Orchids voert vanaf begin 2021 een compleet nieuw assortiment Phalaenopsis.  Door te kiezen voor compleet nieuwe rassen zet de kweker in op een veelzijdigere kleurenmix met een stabiele, betrouwbare productie. Het Groningse familiebedrijf kweekt in meer dan 125.000 vierkante meter aan gespecialiseerde kasruimte jaarlijks rond de 7 miljoen planten. Het levert deze Phalaenopsis orchideeën aan retailers, discounters, importeurs en exporteurs.

Het unieke aan het nieuwe assortiment is volgens de kweker uit Zuidbroek het sterke wortelstel dat samen met de plantlengte en bloemgrootte aansluit bij de behoefte van de markt. "Waar voorheen gekweekt werd met voornamelijk Aziatische rassen, zijn we nu volledig overgestapt op een Europees assortiment. Dit zorgt voor een bredere kleurencombinatie", aldus Aardse. "Daarnaast wordt er gewerkt met een waterbuffer-substraat dat water substantieel langer vasthoudt. Dit levert een houdbaarheidsvoordeel op in de verdere keten en uiteindelijk in het schap."

Uitbreiding in concepten

Nieuw in het aanbod is de uitbreiding in concepten met verschillende creatief gevormde orchideeën. De productie van de gevormde Phalaenopsis bleek een succes, waarna er interne aanpassingen zijn gedaan om verder op te kunnen schalen. Hierdoor kunnen grotere orders van gevormde orchideeën met een excellente kwaliteit voor klanten ingevuld worden. Met de gekozen nieuwe richting neemt Aardse Orchids een grote stap in het leveren van een nog stabieler en completer assortiment. De flexibiliteit is onveranderd en daarnaast blijft ook de bewezen betrouwbaarheid gewaarborgd.


Redactie Floranews | 25-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS