zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Vier bedrijven vormen nieuwe jointventure Hortilogics voor kas- en verpakkingslogistiek

Vier bedrijven vormen nieuwe jointventure Hortilogics voor kas- en verpakkingslogistiek

Berg Hortimotive, KOAT, HortiKey en Crux Agribotics hebben een joint venture opgericht voor data-gedreven automatisering van interne logistiek voor kas en verpakkingsruimte in de internationale glastuinbouw. De vier bedrijven werken op projectbasis al geruime tijd samen. De joint venture maakt het nu ook  mogelijk om grote, complexe projecten integraal aan te nemen en opdrachtgevers effectief te ontzorgen.

Onder de naam Hortilogics willen zij producenten, verpakkers, investeerders en kassenbouwers op dat vlak volledig ontzorgen. Eén loket en één aanspreekpunt voor ontwerp, realisatie en onderhoud van slimme logistieke systemen. Dat is waar telers, investeerders en kassenbouwers volgens de vier bedrijven behoefte aan hebben. “Er is behoefte aan een logistieke specialist die op turn-key basis integrale, data-gedreven oplossingen aanbiedt. Die competentie maakt deze joint venture uniek”, zegt Marco van der Velden CEO van Berg Hortimotive Groep namens Hortilogics.

De nieuwe joint-venture gaat in die behoefte voorzien, als full-service partner voor automatisering, robotisering en data-gedreven tools waarmee tuinbouwbedrijven en verpakkers hun bedrijfsvoering en productiviteit kunnen verbeteren. "Met deze joint venture bieden we een unieke propositie aan binnen de mondiale glastuinbouw”, alsus Van der Velden. “KOAT en Crux Agribotics zijn vooruitstrevende partners, die robuuste en bewezen technologie combineren met grensverleggende robotica en kunstmatige intelligentie. Zij vullen ons perfect aan”.

“Er ligt een enorm potentieel voor Smart Greenhouse Logistics”, vertelt KOAT Directeur Kees van Dam. ”De mondiale glastuinbouw groeit hard en wij geloven in sterke vers-ketens met transparante informatie uitwisseling. Wij zijn dan ook zeer verheugd om de samenwerking naar het volgende niveau te brengen. Door samen te investeren kunnen we elkaars sterkten beter benutten en opdrachtgevers effectiever ontzorgen. Het is ‘The smart way forward’ in logistieke innovatie”, aldus Van Dam.


Redactie Floranews | 25-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS