zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Onbegrip voor nieuwe coronaregels in grotere winkels

Onbegrip voor nieuwe coronaregels in grotere winkels

Volgens de nieuwe coronaregels mag een winkel straks per verdieping maximaal twee klanten ontvangen. Deze klanten mogen dan op afspraak maximaal 10 minuten winkelen. Voor Peter Paul Kleinbussink van Intratuin in Zevenhuizen voelt die maatregel best gek. Zijn winkel is namelijk 18.000 vierkante meter groot. Bij maximaal 2 mensen betekent dit 9.000 vierkante meter per klant. In de genoemde 10 minuten kan de klant ook niet eens normaal van de ingang bij de kassa komen. Daar is de winkel veel te groot voor.

De beste oplossing is volgens Kleinbussink om de winkels gewoon weer te openen en dan te werken met één klant per 40 tot 50 vierkante meter. Zo zegt hij in gesprek met de NOS zelfs helemaal geen overheidssteun nodig te hebben. 

Vanuit de overheid is bekend gemaakt dat er extra steun voor winkeliers komt. Voor grote winkelbedrijven kan dit oplopen tot 900.000 euro per kwartaal. Volgens Kleinbussink is dit een doekje voor het bloeden: "Dat bedrag is natuurlijk fantastisch, maar dat zijn we alleen al kwijt aan deze violen die we moeten afnemen", legt hij uit in gesprek met de NOS. "Het is niet genoeg nee. Dit is een winkel van 18.000 vierkante meter met 40.000 artikelen. Dat gaat zo niet", aldus Kleinbussink.

Zonder coronamaatregelen is het tuincentrum in Zevenhuizen ingesteld op ongeveer 1.000 mensen. Bij 1 bezoeker per 40 tot 50 vierkante meter zou dit neerkomen op tussen de 350 en 450 bezoekers. Volgens Kleinbussink een aantal wat het tuincentrum veilig kan ontvangen.


Leandra de Boef | 25-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS