woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

VBW en Tuinbranche Nederland lobbyen in Den Haag voor heropenen bloemenwinkels en tuincentra

VBW en Tuinbranche Nederland lobbyen in Den Haag voor heropenen bloemenwinkels en tuincentra

Brancheverenigingen VBW en Tuinbranche Nederland hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag. Ze hebben het kabinet en de fracties in de Tweede Kamer namens de sector een voorjaarsierteelt-verrassing aangeboden. Ook hebben zij een brief geschreven aan demissionair premier Mark Rutte. Dit om de lobby om tuincentra en bloemenwinkels zo snel mogelijk te heropenen, kracht bij te zetten.

De twee brancheverenigingen verzoeken, samen met de andere Nederlandse sierteeltpartners, het kabinet dringend tot een complete heropening van de winkels en daarmee het afschaffen van deze gedwongen "Krokusvakantie voor ondernemers en medewerkers". VBW en Tuinbranche Nederland zijn van mening dat een heropening van de bloemisten, tuincentra en overige groendetailhandel onder strikte voorwaarden verantwoord mogelijk is.

VBW voorzitter Marco Maasse overhandigt bloemen minister Carola Schouten (LNV)

De brancheverenigingen zeggen begrip te hebben voor het feit dat het Kabinet steeds moeilijke keuzes moet maken en telkens weer wikt en weegt. "We willen met deze voorjaarsierteeltverrassing dan ook onze waardering uitspreken voor politici en ze en een hart een hart onder de riem steken".

In de brief aan Mark Rutte staat te lezen dat de tuincentra en bloemisten tijdens de eerste lockdown hebben laten zien dat je op een veilige en gezonde manier bloemen, planten en bijbehorende producten bij hen kon kopen. Hiervoor zijn, via de brancheprotocollen, alle voorzieningen getroffen en is er door de ondernemers aanzienlijk geïnvesteerd om het hele proces veilig en hygiënisch te laten verlopen. "De klantenstromen zijn bij tuincentra en bloemisten, veel beter te reguleren dan in bijvoorbeeld een supermarkt, waar de verkoop van bloemen en planten op dit moment wel onbeperkt wordt toegestaan", stellen de brancheverenigingen. "Wat ons betreft is deze gedwongen "Krokusvakantie" voor ondernemers en medewerkers in de groendetailhandel achter de rug!"


Leandra de Boef | 24-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS