zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Syngenta Flowers viert 25 jaar Delta violen

Syngenta Flowers viert 25 jaar Delta violen

Syngenta Flowers viert dit jaar het 25-jarig jubileum van haar Delta violen. Al 25 jaar wordt Delta veredeld, geproduceerd en tot op de dag van vandaag verbeterd. De serie begon met slechts 17 kleuren. In 2021 bestaat de Delta serie uit 30 kleuren en veel verbeteringen. 

In 2010 nam Syngenta Flowers-veredelaar Robbie Gieslink de Delta-erfenis over van grondlegger Martien Gutter. "Al meer dan 25 jaar werkt een Syngenta Flowers-team van veredelaars, telers, bestuivers en wetenschappers elke dag gewerkt om de beste viooltjes te creëren voor al onze klanten: teler, retailer en consument", vertelt Gieslink.

"Wij willen voor onze klanten violen die gemakkelijk en betrouwbaar te produceren en te verkopen zijn", vervolgt hij. "Ik ben er trots op dat ik het veredelingsproces van Delta nu al meer dan een decennium mag leiden en ik ben dankbaar om te zien dat onze violen over de hele wereld geproduceerd worden en ervan genieten." Gieslink ziet ook dat er geen tijd is om achterover te leunen; "de klimaatverandering, de behoefte aan duurzamere productie, evoluerende consumententrends veranderen de vereisten voor het succes van het viooltje van morgen."

Vernieuwing hele Delta serie

Syngenta Flowers is nooit gestopt met het verbeteren van de Delta serie; haar veredelaars observeren de markt om trends aan te voelen en te creëren met innovaties. Alleen al in de laatste 6 jaar is meer dan 40 procent van het Delta assortiment vernieuwd of verbeterd.

De nieuwste aanwinst is de Delta Orange Imp. Deze verbeterde variëteit wordt door Syngenta  gezien als de nieuwe referentie voor de vernieuwing van de hele Delta-serie. Deze vernieuwing zal over twee jaar van start gaan met veel nieuwe rassen. Volgens de veredelaar op een nog veel hoger kwaliteitsniveau.

 


Leandra de Boef | 23-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS