zaterdag 27 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

HilverdaFlorist geeft startsein nieuwbouw

HilverdaFlorist geeft startsein nieuwbouw
HilverdaFlorist heeft het startsein gegeven voor de bouw van bijna 2,2 hectare kassen en 7000 vierkante meter bedrijfshallen op de hoofdlocatie aan de Dwarsweg in de Kwakel. De bouw start dit voorjaar en zal naar verwachting begin 2022 in gebruik worden genomen. Voor deze nieuwbouw tekende de veredelaar onlangs een contract getekend met Bosman Van Zaal.
 
 
HilverdaFlorist en Bosman Van Zaal
 
Er is gekozen voor het Venlotype kas en een cabriokas voor het beter afharden van jonge planten. De kassen zijn volledig ingericht volgens Het Nieuwe Telen concept en hebben een bedekking van hoog diffuus glas. De Venlokas heeft een geïntegreerd insectengaassysteem. Uiteindelijk zal het totale kassencomplex ruimte bieden aan de gehele jonge plantenproductie behoefte van HilverdaFlorist in Nederland. De inrichting van de kassen inclusief het bewaterings-en klimaatsysteem zal worden gerealiseerd door Stolze Installatietechniek.

“De bouw van de nieuwe kassen liggen volledig in lijn met de ambities van de organisatie. Onze ambitie is om hét toonaangevende veredelings- en vermeerderingsbedrijf te zijn met de meest innovatieve producten in de geselecteerde gewasgroepen”, aldus Arthur Koekkoek, Director Operations, R&D and Supply Chain van HilverdaFlorist.

Met de realisatie van de nieuwbouw wil HilverdaFlorist de betrouwbaarheid en de kwaliteit van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor de sierteeltsector een nieuwe impuls geven: "Door de bouw van de nieuwe kassen kan de locatie efficiënter ingericht worden en is er meer ruimte voor de productie van jonge planten, maar ook voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Dit alles wordt gerealiseerd om onze klanten te blijven bedienen met hoogwaardig plantmateriaal en innovatieve producten."


Redactie Floranews | 23-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS