zaterdag 27 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

VGB vraagt Royal FloraHolland pas op de plaats te maken met strategische vernieuwing

VGB vraagt Royal FloraHolland pas op de plaats te maken met strategische vernieuwing

Branchevereniging VGB heeft de directie en de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland (RFH) per brief gevraagd pas op de plaats te maken met strategische vernieuwingen. De branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten wil dat de veiling samen optrekt met kwekers én handelaren.

Volgens directeur Matthijs Mesken en voorzitter Cees van der Meij leidt al die vernieuwing vooral tot onrust, "zeker als niet of onvoldoende geluisterd wordt”. Volgens de branchevereniging is dat nu het geval bij vernieuwingen als Floriday en Floriway. "Als je samen wilt werken in de keten dan luister je naar elkaar”, aldus de brief van VGB.

VGB roept de directie van RFH en de voorzitter van de RvC, Jack Goossens daarom op om alle voorgenomen vernieuwingen te toetsen bij aangesloten kwekers en klanten. Volgens VGB zou het goed zijn dat de directie beter uitlegt waarom Floriday, Floriway en ook Floripay nodig zijn, in plaats van het zonder overleg door te voeren. Volgens VGB zit wijsheid niet alleen bij knappe koppen van RFH, maar juist ook bij de mooie familieondernemingen.

Het schrijft daarom: "Ga niet eerder van start dan dat de functionaliteit van een systeem en een reëel tijdspad om een systeem in te voeren bekend is. Geef iedereen de tijd om de implementatie goed te doen, en ontzorg leden die daarom vragen, in plaats van de druk op te voeren. Hou oog voor de complexiteit van sommige leden, gewassen of klanten. We hebben iedereen nodig, dat maakt de open marktplaats zo uniek. En volgens ons kan dat gewoon”.

VGB wil de directie en RvC graag de hand reiken en verwijst in de brief naar het Santpoortoverleg van acht jaar geleden. Hierin trokken RFH, kwekers en handelaren samen op. De directie en RvC van Royal FloraHolland zou de brief van VGB inmiddels gedeeld hebben met de ledenraad.

 


Redactie Floranews | 22-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS