woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Griffioen Wassenaar doneert statiegeld aan goede doel

Griffioen Wassenaar doneert statiegeld aan goede doel

Griffioen Wassenaar heeft 5000 euro aan niet retourontvangen statiegeldtrays gedoneerd aan Enjoycleaningup. Sinds januari 2020 gebruikt Griffioen Wassenaar een recyclebare statiegeldtray. De vasteplantenkweker gebruikt alleen nog gerecycled plastic en zet zich samen met haar relaties ook in voor het hergebruik daarvan. Doordat niet alle statiegeldtrays retour geleverd zijn bleef een kleine 5000 euro in de boeken staan. 

De overdracht van de donatie vond plaats bij tuincentrum Vechtweelde. Dit is één van de tuincentra die het initiatief meteen omarmde. “Wij hebben onze klanten opgeroepen om de trays niet mee naar huis te nemen. Anders belanden ze allemaal zo in de kliko. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid.”, zo licht eigenaresse Suzanne Kral toe. Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland prijst het initiatief van Griffioen en noemt het een voorbeeld voor de sector.

Uit het gedoneerde bedrag is af te lezen dat de meeste trays wel retour gekomen zijn. Het overgrote deel van het statiegeld is aan de tuincentra terugbetaald, nadat Griffioen de gebruikte trays aan het einde van het seizoen weer heeft opgehaald. Het resterende bedrag is, afgerond naar boven, gedoneerd aan Enjoycleaningup. De stichting zet zich in voor het trainen van honden die tijdens het uitlaten zwerfvuil opruimen.


19-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS