zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan… Wouter Jongkind

De 5 vragen aan… Wouter Jongkind

 

 

 

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Wouter Jongkind, marktmanager bij Royal Van Zanten. Ik doe al zo’n 3 jaar de promotie en marktverkenning voor het ABC-snijbloemen assortiment van Royal Van Zanten in (Oost)- Europa. Dit assortiment bestaat uit Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant en Charmelia. Ik ben opgegroeid in een echte kwekersfamilie en heb vele rondjes mogen rennen bij mijn opa op de kwekerij tussen de seringen. Als kind was ik al te vinden op de veilingtribune en als scholier deed ik vakantiewerk als box medewerker. Na mijn studie ben ik eerst als accountmanager gaan werken bij De Gooijer International en heb ik in 2018 de kans gegrepen om te gaan werken als marktmanager voor Royal van Zanten.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het is een erg vrije functie waarin ik veel mag ontdekken, onderzoeken en reizen. Contacten leggen en verbindingen maken in de bloemenketen is absoluut mijn sterkste punt hierin. Ik vind het met name heel tof om te zien hoe andere culturen bloemen gebruiken en toepassen! Daarnaast vind ik de digitalisering van onze sector en de kansen die dit biedt ook zeer uitdagend.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Naast het schaatsen en Corona vind ik de ontwikkeling van het nieuwe sociaal medium Clubhouse erg interessant. Het brengt nieuwe mogelijkheden en inspiratie met zich mee. Ik vind het heel leuk om me hierin te verdiepen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Pfoe… genoeg! Het grootste verbeterpunt in onze bloemenketen zie ik in de vorm van communicatie. Wanneer ketenpartners beter en makkelijker met elkaar zouden kunnen communiceren dan zou de keten beter op elkaar ingespeeld kunnen zijn. Daarnaast is feedback over producten en concepten een stille afwezige in de bloemenketen, dit zou ik graag veranderen!

Wat ga je dit weekend doen?

Het wordt weer mooi weer, lente! De wielrenfiets staat al klaar, dus ik hoop dat het mogelijk is om een rondje te gaan fietsen! Daarnaast ben ik net verhuisd en zijn er nog genoeg klussen om te doen!

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 19-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS