zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Verkoop rond Valentijn 2021 bij Veiling Rhein-Maas tevredenstellend

Verkoop rond Valentijn 2021 bij Veiling Rhein-Maas tevredenstellend

De verkoopsituatie op de veilingklok van Veiling Rhein-Maas was in de aanloop naar Valentijnsdag tot kalenderweek 5 naar tevredenheid. De veiling van indoor producten, waaronder groene planten en arrangementen, verliep goed bij een bijna normaal prijsniveau. Wel was er door de lockdown in het potplantensegment minder vraag naar outdoor producten, zoals primula's en bolgewassen, omdat veel vakhandelsklanten door de landelijke sluitingen werden getroffen.

In het snijbloemensegment noteerde Veiling Rhein-Maas een omzetstijging als gevolg van een grote vraag in combinatie met een hoog prijsniveau. Voor onze klanten in Nederland, Noordrijn-Westfalen en België bleef het nog steeds mogelijk snijbloemen te verkopen en toonde de consument een grote vraag naar snijbloemen.

Valentijnsweek

Deze situatie veranderde aan het begin van de Valentijnsweek met het invallen van de winter en de daaruit voortvloeiende uitdagingen rond vervoer. De vraag naar snijbloemen bleef wel verrassend stabiel met prijzen die op een goed niveau bleven, terwijl de vraag van onze klanten naar potplanten gering was. Over het geheel genomen was de Valentijnsweek 2021 bij Veiling Rhein-Maas anders dan in voorgaande jaren als gevolg van de coronapandemie en de weersomstandigheden.

Valentijnverkoop veiling Rhein Maas tevredenstellend 

 


Redactie Floranews | 17-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS