zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Jiffy benoemt Richard Stevenson als eerste Global Sustainability Manager

Jiffy benoemt Richard Stevenson als eerste Global Sustainability Manager

Jiffy Group heeft Richard Stevenson benoemt tot eerste Global Sustainability Manager. Volgens het bedrijf is zijn benoeming een weerspiegeling van Jiffy's streven om een steeds duurzamer bedrijf en een leider in duurzame plantenteeltoplossingen te zijn.

Stevenson studeerde tuinbouw en is sindsdien werkzaam in de sector. In 2001 begon hij bij Jiffy als UK Sales & Marketing Manager en werd vervolgens in 2011 European Sales Manager. Hij zal zich gaan richten op het creëren, implementeren en bewaken van een robuuste, geïntegreerde duurzaamheidsstrategie voor de groep. Jiffy ziet de noodzaak van een meer gestructureerde, wereldwijde aanpak om onze vooruitgang te versnellen. Het wil leider zijn in duurzame tuinbouw.

 

Het is volgens Stevenson een spannende tijd voor het bedrijf om voort te bouwen op de milieuvriendelijke basis van de producten. "Dankzij mijn verkoopachtergrond weet ik dat onze klanten onder druk staan om hun duurzaamheidsprestaties te kwantificeren en te verbeteren. Wij willen hen nog meer ondersteunen en nauw met hen samenwerken om samen duurzaamheidsverbeteringen te ontwikkelen", vertelt Stevenson.

Het vervangen van fossiele plastics voor eenmalig gebruik is een van de uitdagingen waar Jiffy al jaren mee bezig is en die het nu aan het versnellen is. "Zo kunnen klanten nu al kiezen voor Jiffy-7 Pellets en Jiffy Growblocks met netten gemaakt van PLA-net. PLA-net is gebaseerd op maïszetmeel en wordt gemaakt van 100% hernieuwbare plantaardige materialen. Het is fossiel plastic-vrij, GMO-vrij, en gecertificeerd biologisch afbreekbaar en composteerbaar."

De volgende stap is dat Jiffy alle standaard Growblock en Jiffy-7 Pellet producten converteert naar PLA gaas in 2021. "Dit zal ons jaarlijkse verbruik van fossiel plastic en de uitstoot van broeikasgassen verminderen met ongeveer 100 ton elk." Het bedrijf gebruikt  momenteel op 95% van de Growblocks en 65% van de Pellets, tegenover 90% en 25% een jaar geleden. Plasticreductie is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie, maar de visie en doelstellingen van het bedrijf gaan volgens Stevenson veel verder dan dat. 


18-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2103 The Master Growers Team Manager vacature


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS