zaterdag 27 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Intratuin verklaart Nederlandse tuin symbolisch voor geopend

Intratuin verklaart Nederlandse tuin symbolisch voor geopend

Tuincentrumketen Intratuin verklaart de Nederlandse tuin voor geopend. Dat het ijs gesmolten is, betekent voor de keten niet dat er een eind hoeft te komen aan buitenpret. "De lente staat op de stoep en dus kunnen we weer volop gaan tuinieren. Sterker nog, tuinieren is een pre in deze tijd – want uit ontelbaar veel onderzoeken blijkt dat het onmiskenbaar goed voor je is, helemaal in stressvolle periodes." Intratuin verklaart daarom de tuinen voor geopend en spoort iedereen aan om hetzelfde te doen en met groen in de weer te gaan.

Volgens Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin, hoeft dat het fijne buitengevoel van de afgelopen week niet over te gaan nu de dooi heeft ingezet: “Logisch dat we ons goed voelden, buiten zijn is goed voor lichaam en geest. Wij moedigen Nederland aan om deze energie vast te houden en met de lente in aantocht vooral de tuin op te zoeken.”

Volgens onderzoek heeft een uurtje onkruid wieden en nieuwe zaden planten hetzelfde effect op je lichaam als een flinke boswandeling. Je sterkt je rug-, arm- en beenspieren aan, krijgt zuurstof en vitamine D binnen en – ook niet onaardig – je verbrandt er zo’n 400 calorieën mee. Ook zou de focus op iets ‘anders’ de meer creatieve delen van de hersenen aanwakkeren en zorgen voor een prettige afstand tot de alledaagse zorgen. Zorgen die in verband met de aanhoudende pandemie bij héél veel mensen de kop op steken. Aan de slag gaan met groen is dus voor veel meer dingen goed dan alleen een weelderige, bloeiende tuin.

Om het positieve effect van tuinieren te onderstrepen verklaart Intratuin de tuinen daarom symbolisch voor geopend en spoort ze iedereen aan om de handen vies te maken en te (blijven) genieten van buiten zijn. Ze wil Nederland daarbij zo goed mogelijk ondersteunen.

Tuinen open, nu de tuincentra nog 

Dat op dit moment de tuincentra alleen geopend zijn middels een bestel- en afhaalservice en er online besteld kan worden in de webshop maakt het lastig. Veel eenjarige planten zijn niet via de website te bestellen en volgens Intratuin is voor veel mensen de drempel van online winkelen toch nog hoog. Ook laten veel mensen met een tuin zich het liefst in de winkels inspireren en adviseren.

Als het aan de groenspecialist ligt gaan de winkels daarom zo snel mogelijk weer open. Met in achtneming van de veiligheidsvoorschriften, daar zijn ze 100% op voorbereid. “Tot die tijd geldt, als het niet linksom kan, dan maar rechtstom. De dichte winkels maken ons niet minder enthousiast om Nederland aan het tuinieren te krijgen. Het is in deze tijden een must. We roepen dan ook met klem op om jouw eigen tuin te openen,” aldus Kleinbussink. 


17-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS