zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Kwekersvereniging Remarkable wint met Ready de Interpolis Tulpenprijs 2021

Kwekersvereniging Remarkable wint met Ready de Interpolis Tulpenprijs 2021

Kwekersvereniging Remarkable heeft de Interpolis Tulpenprijs 2021 gewonnen met de enkelbloemige geel-rode tulp ‘Ready’. De prijs werd uitgereikt tijdens een digitaal evenement ter gelegenheid van de Vaktentoonstelling Zwaagdijk.

‘Ready’ onderscheidt zich volgens de vakjury door zijn robuustheid. Hij heeft een stevige steel en goed rechtstaand blad. ‘Ready’ is al in de knop kleurtonend, wat tijdens de verkoopfase een aantrekkelijke eigenschap is. de vakjury bestond uit bestaand uit Nico Hof, Sven Jong en Joris de Waard.

Ready wint Interpolis Tulpenprijs 2021 Floranews

“Wij wisten dat ‘Ready’ een waardige kandidaat was, maar er stond meer moois tussen de inzendingen, dus blij zijn we wel. Het veredelen van tulpen kost veel tijd. De Interpolis Tulpenprijs is dan een mooie kroon op ons werk. Het zorgt voor aandacht, waardoor de tulp zijn weg naar de broeierij gemakkelijker vindt", aldus Floris Slob, veredelaar bij het Testcentrum voor Siergewassen van Hobaho by Dümmen Orange. Slob doet kruisingswerk voor Remarkable. 

“Interpolis gaat als agrarische verzekeraar voor langdurige relatie met klanten”, zegt sectormanager Agro Melissa van de Kam-Jacobs van Interpolis. “Continuïteit is belangrijk, het vakmanschap en de innovatie in de bloembollensector draagt hieraan bij. Wij zijn trots op deze ondernemers, op de aandacht voor kwaliteit en op de kennis en passie waarmee zij laten zien dat ze klaar zijn voor de toekomst. Met de Interpolis Tulpenprijs maken we deze kwaliteiten graag zichtbaar.”
 


Redactie Floranews | 17-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS