zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Verlies Royal FloraHolland over 2020 veel kleiner dan verwacht

Verlies Royal FloraHolland over 2020 veel kleiner dan verwacht

Royal FloraHolland (RFH) schrijft zoals het zelf al had verwacht een verlies over corona jaar 2020. Dit verlies is echter veel kleiner dan in de beginperiode van de corona crisis werd gevreesd, meldt de bloemenveiling. Naar verwachting komt het financieel resultaat voor bijzondere baten en lasten uit op min vijf tot min tien miljoen euro. Dit verlies komt ten laste van de algemene reserve van RFH, zoals vastgelegd door een statutenwijziging in 2015. Hiervoor werden verliezen nog omgeslagen over de leden.

De cijfers zijn nog niet definitief omdat de controle van de jaarcijfers over 2020 nog niet helemaal is afgerond. RFH heeft vanwege het unieke karakter van afgelopen corona jaar, echter besloten nu al met een voorlopig bericht te komen. “Met de immense doordraai in maart van vorig jaar en de daaropvolgende enorme omzetdaling, kunnen we leven met dit resultaat", laat David van Mechelen, CFO van Royal FloraHolland weten. "Er zijn diverse factoren die maakten dat een verlies van vele tientallen miljoenen is afgewend. Bijvoorbeeld het opengaan van de grenzen van goederentransport en het ondernemerschap binnen onze sector. Ook het Noodfonds bracht rust en continuïteit en heeft eraan bijgedragen dat kwekers bleven produceren. De markt heeft zich zodoende snel hersteld." Daarnaast heeft RFH binnen haar eigen organisatie stevige extra kostenbesparingen weten te realiseren, terwijl we wel zijn blijven investeren in strategische programma’s.

In de tweede helft van het jaar lagen de volumes nog wel op een iets lager niveau dan het jaar ervoor, maar de prijsvorming was zeer gunstig. Royal FloraHolland kwam op grond van de resultaatsontwikkeling uiteindelijk zelf niet in aanmerking voor de NOW-regeling(en) en het Sierteelt Noodfonds. Zodra de cijfers definitief zijn, worden deze bekend gemaakt.

 


Redactie Floranews | 15-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS