zondag 25 juli 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Kennis delen, waarom zouden we? #blog

Kennis delen, waarom zouden we? #blog

Ik zie online heel erg veel gebeuren. Mensen praten over zaken, en dan bedoel ik in dit geval zaken over bloemen en planten. Alleen worden er ook een hele hoop vreemde zaken genoemd of beweerd. Is dat niet een kans om onze kennis te tonen en hetzij zelf of via een ander onze kennis door te geven? Maar ja, dan die vraag… kennis delen, waarom zouden we? Wat is de waarde?

Kennis delen is hot

Consumenten wachten weer totdat het voorjaar wordt. Ze willen bloemen zien bloeien en bomen en/of struiken zien groeien. Het kriebelt alweer ondanks dat het nu wit is buiten in vele delen van het land en er geschaatst kan worden.
Zeker in deze tijd, een tijd van veel binnen zitten, hetzij voor werk of anders is de hang naar buiten en genieten van buiten alleen maar groter. Laten we daarom ook hopen dat op korte termijn de bloemenwinkels en tuincentra weer open mogen.

Zeker wanneer er een paar dagen zon is buiten en de temperatuur gaat stijgen wordt er meer gekocht om ons plezier in de tuin alleen maar groter te maken. Dat is waar we graag willen genieten. Ons huis en alles er omheen moet juist nu prettig voelen.

Beeld: Norhart.com

Maar dan… soms vooraf al. Dan worden er online op vele platformen vragen gesteld. Soms worden die vragen beantwoord. Het ene antwoord is goed en het andere is maar zo zo. Dan moet ik mij altijd heel erg inhouden. Zal ik zelf gaan reageren en met de kennis die ik heb gaan reageren of zal ik daar meer mee gaan doen en vraagbaak worden voor het groen. Mijn netwerk zou mij misschien best wel willen helpen. En ik geloof zelf nog steeds in “kennis is macht, kennis delen is kracht”.

Kennis is essentieel voor een stukje extra waarde aan een product. Als je vragen hebt wil je toch ergens terecht kunnen. Je wilt dan graag een open, eerlijk en een op kennis en kunde gebaseerd antwoord.

In onze sector is zo veel kennis aanwezig. Daar moeten we toch gebruik van kunnen maken. Kennis welke we zo in kunnen zetten om (potentiële) kopers van onze producten verder te helpen. Dat kunnen we zelf oppakken. En we moeten ze niet naar ons toe laten komen maar wij moeten de eerste stap naar hen zetten. Dat is service geven.

We kunnen het ook door laten geven. Laten we het personeel van de verkooppunten voorzien van een goed stuk informatie. Iets wat zij kunnen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Misschien wel de planttip van de week via LinkedIn. Of toch tweemaal per jaar die cursus geven bij de tuincentra zelf.
Er is vraag naar. Waarom? Mensen willen graag kopen bij een winkel/merk waar ze vertrouwen in hebben. Vertrouwen is mede gebaseerd op kennis en kunde overdracht. Als dat goed is en doordacht, alle content in de juiste context, dan komen we veel verder. Dan worden klanten echt blij met onze mooie producten. Kansen te over zou ik zeggen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
15-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS