zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

FloraHolland geeft gehoor aan zorgen uit de markt en schuift einddatum 100 procent digitaal op

FloraHolland geeft gehoor aan zorgen uit de markt en schuift einddatum 100 procent digitaal op

De einddatum van 100% Digitaal is opgeschoven. Dit heeft Royal FloraHolland afgelopen week bekend gemaakt. Na overleg met partijen in de sector heeft de organisatie geconcludeerd dat de snelheid waarmee het 100% Digitaal wilde realiseren, te ambitieus was. Ook ziet het inmiddels in dat er bepaalde functionaliteiten in Floriday ontbreken om volledig digitaal te handelen mogelijk te maken.

De einddatum was eerder al verschoven van 31 december 2020 naar 31 maart 2021. De uiteindelijke einddatum is momenteel nog onbekend. Hierover worden alle betrokken partijen uiterlijk eind maart geïnformeerd, laat FloraHolland weten. Voorlopig verandert er volgens de veiling dus niets aan de eerder ingestelde coulanceregeling.

"We begrijpen de kritiek en de zorgen in de markt en geven hier gehoor aan. De uitrol van 100% Digitaal is complexer dan wij in november 2020 hebben ingeschat", aldus Royal FloraHolland. "Om de handel tussen kwekers en kopers volledig te ondersteunen via Floriday, is het onvermijdelijk om de einddatum op te schuiven. De signalen uit de Ledenraad wegen zwaar mee in onze afweging." 

Verder stelt het dat de noodzaak om verder te digitaliseren blijft staan en dat Floriday ondanks alle zorgen en kritiek als platform breed wordt ondersteund door de sector. FloraHolland laat weten de vervolgaanpak voor de uitrol van 100% Digitaal de komende weken af te stemmen met verschillende partijen in de markt. Dit zijn onder andere de Ledenraad, FPC-voorzitters, de verschillende softwareleveranciers, Blueroots, Plantform, SLB (onderdeel van de VGB), VBW en Flora Futura.

"Doel van deze gesprekken is vast te stellen welke functionaliteiten nog noodzakelijk zijn voor gebruikers om met Floriday te werken en wat we kunnen verbeteren." Op basis van deze gesprekken worden een stappenplan en tijdlijn opgezet waarin gebruikers en softwareleveranciers voldoende tijd krijgen om Floriday zorgvuldig te implementeren.

 
Op basis van deze gesprekken worden alle betrokken partijen uiterlijk eind maart geïnformeerd over wat dit concreet betekent. 

Leandra de Boef | 14-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS