donderdag 25 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

FloraHolland verhoogt beschikbaarheid CC-containers tijdens piekperiode

FloraHolland verhoogt beschikbaarheid CC-containers tijdens piekperiode

Royal FloraHolland laat weten diverse voorbereidingen te treffen om in de naderende piekperiode zoveel mogelijk aan de gewenste beschikbaarheid van CC-containers te kunnen voldoen.

Zo heeft de bloemenveiling dit jaar afspraken gemaakt met Container Centralen om 41.000 extra CC-containers beschikbaar te hebben tijdens de piek. Dat zijn er 16.000 meer dan afgelopen jaren. Daarnaast staan er nog eens 25.000 CC-containers op afroep klaar. In combinatie met andere maatregelen zegt de veiling zo de beschikbaarheid met zo'n 75.000 CC-containers verhogen.

Geen opslagkosten, wel piektoeslag

Ook rekent FloraHolland tijdens de drukke periode geen opslagkosten voor CC-containers en -platen. CC-materiaal kan zonder kosten opegeslagen worden op de depots, waardoor er meer CC-containers beschikbaar zijn. De piekperiode start in de nacht van zondag 28 februari op maandag 1 maart 2021. In deze periode geldt wel een piektoeslag voor zowel de huur van CC-containers als slotplaten. "Deze piektoeslag voor de huur zorgt ervoor, dat CC-containers sneller worden ingeleverd waardoor wij deze ook weer sneller kunnen uitgeven", aldus Royal FloraHolland

Omdat op het ene depot meer afgehaald wordt dan ingeleverd en andersom, vinden dagelijks tientallen transporten plaats tussen de verschillende locaties van FloraHolland. Hiermee verdeelt het het CC-materiaal om op elke locatie voldoende CC-materiaal beschikbaar te hebben.

FloraHolland biedt met 'Logistieke middelen online' de mogelijkheid om op elk moment het saldo van CC-containers en slotplaten te kunnen zien. Zo kan indien nodig per direct overgeboekt worden om huurkosten te voorkomen.

 

 


04-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 De Bolster vacature Product Manager Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS